Momentul când galeria UTA a fost solidară cu rivalii de la ASU Poli, ajuns pe rolul Tribunalului Arad

  de - | 31 October 2019, 10:36 AM | Sport

  0

  Pe 24 aprilie 2018 sute de fani alb-violeţi s-au deplasat în comuna Șiria din judeţul Arad cu bilete cumpărate în prealabil. Clubul UTA a refuzat accesul suporterilor lui ASU Poli pe motiv că a oferit doar 70 de locuri galeriei vizitatoare (5% din capacitatea arenei). Suporterii timişoreni ar fi avut voie să vadă meciul de pe stadion prin acele tichete, dar organizatorul nu şi-a asumat răspunderea pentru securitatea fanilor oaspeţi, identificaţi deoarece purtau tricouri violete.

  Aceştia au fost ţinuţi departe de arenă de către jandarmi. Ei bine, se pare că tocmai acest aspect al tricourilor ar fi avut o greutate în decizia CNCD. Alexandru Meszar, conducător la arădeni, a declarat după acel meci despre timişoreni că „dacă nu veneau organizat, în tricouri violete, ci erau îmbrăcați obișnuit și intrau separat… intrau pe baza biletului ca orice spectator”. Pe scurt CNCD a decis că acţiunile clubului organizator se încadrează la capitolul discriminare conform conform art. 2, alin. 1, art. 14 si art. 15 din O.G. nr. 137/2000 şi a amendat-o pe UTA cu 2.000 de lei. Hotărârea poate fi atacată la instanţa de contencios administrativ. Aşa cum au anunţat imediat după acel meci, suporterii timişoreni s-au îndreptat şi către tribunal. Atât această acţiune la CNCD, cât şi cea din civil, au fost deshise în comun de 138 de fani care au avut tichete de intrare la meciul de la Şiria (nu de către clubul ASU Politehnica). Astfel, un termen avansat în acest caz la Tribunalul Arad e în 11 noiembrie.

  Citește și: Derby abject! UTA – ASU Poli sau ziua în care fotbalul parcă a murit de tot. Victorie, dar cât de tristă… (Foto)

  (…)

  Solidară a fost şi galeria UTA-ei, care nu a intrat pe stadionul „Otto Grefner”, rămas cu multe locuri goale. Clubul timişorean a fost amendat cu 79.500 lei şi pe lângă pierderea jocului la masa verde i-au mai fost şi scăzute trei puncte, pedepse conform regulamentelor în vigoare.

  Citeste mai mult pe: pressalert

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.