Moldova blochează accesul la cinci clone ale site-ului rusesc Sputnik

  de - | 26 March 2023, 4:39 PM | Internaţional

  0

  (foto: eng.lsm.lv)

  Cinci site-uri aparținând organului de propagandă externă al Kremlinului, Sputnik, vor fi blocate pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia aparține Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din țara vecină, informează mediastandard.ro, citând ProTV Chișinău.

  Autoritățile motivează hotărârea prin prisma rolului jucat de aceste portaluri de știri în propagarea de dezinformare în rândul publicului moldovean.

  Cele cinci portaluri sunt:

  – sputniknews.com;
  – md.sputniknews.com;
  – ro.sputniknews.com;
  – sputniknews.ru;
  – md.sputniknews.ru.

  „Ordinul ce conține indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate”, se arată în comunicatul SIS.

  „Rusia nu trebuie să tolereze un astfel de rezultat și sperăm că va urma o reacție”

  Un membru al Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia, Alexandr Brod, a declarat Brod pentru RIA Novosti, citat de Agora.md, că: „Societatea este lipsită de informații obiective despre ceea ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei, în Europa, în special despre scopurile și obiectivele operațiunii militare speciale. Autoritățile moldovenești au devenit parte a industriei ideologice de denigrare a Rusiei și încearcă să îi facă pe oamenii din Moldova dependenți de sentimentele antirusești. Rusia nu trebuie să tolereze un astfel de rezultat și sperăm că va urma o reacție”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.