Modificări importante la condițiile de intrare în Grecia

  de - | 20 iunie 2021, 12:00 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Guvernul elen a decis două schimbări importante în procesul de control al sănătății turiștilor care intră în țară, potrivit informațiilor transmise de către Ministerul Turismului din Grecia. Modificările au fost deja introduse pe pagina oficială travel.gov.gr (doar în engleză momentan), iar MAE român a făcut schimbările de vigoare și pe pagina sa la capitolul „condiții de călătorie”.

  Astfel, începând de pe 19 iunie, guvernul de la Atena a introdus următoarele modificări:

  1) Recunoașterea testelor rapide! De acum înainte, intrarea în Grecia, fără alte măsuri restrictive, va fi permisă călătorilor din străinătate care prezintă un rezultat negativ al testului rapid (testul antigenului), nu mai vechi de 48 de ore înainte de intrare în Grecia. De menționat faptul că acesta trebuie să fie făcut de un laborator autorizat și rezultatul emis în limba engleză.

  2) Creșterea limitei de vârstă pentru verificarea copiilor turiști! În urma recomandărilor Uniunii Europene, verificările certificatelor necesare la intrarea în țară vor fi efectuate acum copiilor cu vârste peste de 12 ani și peste, în loc de 6 ani, așa cum a fost până acum. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligația să prezinte test molecular PCR / antigen la intrare pe teritoriul elen.

  Cele două modificări anunțate – testele rapide și modificarea limitei de vârstă pentru copii – completează regimul de control existent. În continuare rămâne în vigoare și prevede ca fiecare turist care intră în Grecia să prezinte:

  a) certificatul de vaccinare

  SAU

  b) test PCR negativ sau antigen

  SAU

  c) certificat de boală sau diagnostic pozitiv, valabil între 2 – 9 luni.

  Turiștii care vor călători în Grecia au posibilitatea de a afișa Certificatul Digital COVID al Uniunii Europene în format digital sau tipărit.

  În plus față de documentele COVID; fiecare persoană care intră în Grecia are obligaţia de a completa Formularul de Localizare Pasager (PLF), cel târziu la ora 23:59 în ziua dinaintea sosirii în Grecia.

  sursa: Hotnews.ro

   

  Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată – Special Arad · ultimele știri din Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.