Modificări ale restricțiilor pentru mai multe localități din județ

  de Special Arad | 16 octombrie 2021, 2:21 PM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit într-o nouă ședință în care a analizat situația epidemiologică a fiecărei localități din județul Arad, astfel că a emis noi Hotărâri care prevăd modificări ale restricțiilor necesare care trebuie luate pentru protecția împotriva coronavirusului.

  Conform ratei de incidență la mia de locuitori, următoarele modificări se aplică pentru anumite localități din județ:

  Între 3 și 4: Seleuș, Macea, Buteni, Vinga. La Felnac și Șiria incidența a scăzut în această categorie de la o valoare între 4 și 6, astfel că ambele își păstrează termenul de 22.10, însă accesul în sălile de sport va fi general.

  Între 4 și 6: Craiva continuă cu încă 14 zile în această categorie. Termenul anterior a început în categoria 3-4, ulterior crescând între 4-6, iar la finalul celor 14 zile este tot în această categorie. Păulișul a coborât în această categorie după 14 zile la peste 6. Săvârșin, Pilu și Vârfurile urcă în această categorie, dar își păstrează termenele, singura modificare a restricțiilor fiind la sălile de sport unde accesul se va face pe baza certificatului verde. Vârfurile rămâne în această categirie până la data de  23 octombrie, Săvârșin până în 28 octombrie, iar Pilu până în 29 octombrie.

  Peste 6: Localitățile Hășmaș, Sântana și Dieci sunt cele trei noi localități care intră de acum în această categorie.
  Restricțiile suplimentare impuse sunt închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend până când incidența va scădea sub 5,5. Masca este obligatorie și în exteriorul clădirilor.

  Pe de altă parte, la Chisindia și Frumușeni, care erau și ele în această categorie, a scăzut incidența sub 5,5, astfel încât de mâine acolo nu se mai aplică aceste restricții suplimentare.

  Peste 7,5,: În această categorie a intrat de acum și Iratoșu. Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii până când incidența va scădea sub 7. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

  Vezi situația ratei de incidență pentru fiecare localitate din județ AICI.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.