vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Modernizarea liniilor de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arad are studiile de fezabilitate „oarecum finalizate”

  de Raluca Medeleanu | 24 martie 2021, 9:01 AM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Adrian Covăsnianu, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a vorbit marți, la cea de-a XV-a ediţie a Conferinţelor Club Feroviar, despre principalele planuri pe care le are Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în viitorul apropiat pentru modernizarea infrastructurii transportului feroviar. Acesta a afirmat că se lucrează deja la operaţionalizarea trenului metropolitan şi de asemenea se are în plan extinderea către vest, pe Magistrala 606, a trenului cadenţat care funcţiona pe relaţia Ciurea – Iaşi şi să îl operaţionalizeze de la Leţcani – Iaşi – Ciurea.

  Despre lucrările de reparaţii/modernizări ale liniilor de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arad, secretarul de stat a declarat că studiile de fezabilitate sunt „oarecum finalizate” şi urmează să se decidă dacă acestea vor fi finanţate prin PNRR sau din Programul Operaţional Transporturi.

  „În acelaşi timp, da, pe Caransebeș – Timișoara – Arad sunt studiile de fezabilitate oarecum finalizate, avem în intenţie să lansăm proiectarea şi execuţia. În funcţie de maturitatea acestui proiect vom lua decizia dacă îl finanţăm pe PNRR sau mergem pe Programul Operaţional de Transporturi. Adică, din partea ministerului, ca organism strategic, există intenţie şi dedicare tocmai pentru a elimina restricţiile, a creşte capacitatea de transport şi, de ce nu, a oferi condiţii de transport, atât traficului de călători, cât şi celui de marfă”, a menţionat Covăsnianu, potrivit Agerpres.ro.

  Acesta a mai precizat că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are în vedere anul acesta să elimine restricţiile de viteză de pe relaţia Bucureşti – Craiova, astfel încât un tren direct ar câştiga ca timp în jur de 40 de minute.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.