vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Modernizarea drumului Arad- Pâncota – Târnova – Buteni începe doar în 2016

  de Raluca Medeleanu | 18 august 2015, 2:17 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Din bugetul Programului Operațional Regional 2014-2020 alocat pentru vestul țării, de aproximativ 99 milioane de euro, județului Arad i se va aloca suma 25 milioane de euro pentru modernizarea unor drumuri din județ.

  În ședința din 31 iulie a Consiliului pentru Dezvoltare Regională, CJA a modificat planul traseelor de drum județean, aducând în regim prioritar problematicul drum Arad-Pâncota-Târnova-Buteni, care a fost, până acum, în regim de rezervă.

  Drumul va fi modernizat la standarde europene, urmând să fie dotat și cu piste de biciclete. Prin această modernizare se va oferi și un acces mai ușor către unele zone turistice ale județului nostru, precum Moneasa și Căsoaia.

  Decizia modificării planului din regim de rezervă în regim prioritar s-a luat datorită faptului că traseul respectiv nu este adiacent autostradei și astfel nu ar fi fost eligibil finanțării. Această modificare s-a făcut însă printr-un compromis, CJA luându-și angajamentul ca, în schimb să finanțeze din fonduri proprii modernizarea unor părți ale altor drumuri din județ (de exemplu partea de drum dintre Felnac și Sâmpetru), iar altele au fost mutate în rezervă (de exemplu drumul către Șiștarovăț).

  Consiliul Județean a început deja să pregătească proiectele pentru modernizarea drumurilor din județ, ca atunci când se va lansa axa prioritară să se poată imediat depune cererile de finanțare din fonduri europene. În momentul de față, sunt întocmite documentele necesare (studiul de fezabilitate, D.A.L.I, documentele de cadastru și studiile de trafic), iar în septembrie va fi deschisă oficial axa, iar termenul limită de depunere a proiectelor va fi martie 2016.

  Vezi mai jos întregul plan de modernizare al drumurilor, a cărei licitație va începe în această primăvară:
  buget drumuri CJA fonduri europene

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.