„Moartea” unui gigant. Revista National Geographic va dispărea din România





Revista National Geographic îşi încetează apariţia în România, după 20 de ani în care a fost publicată la noi. Anunţul a fost făcut chiar de redactorul-şef, Cătălin Gruia, şi vine pe fondul problemelor financiare ale companiei editoare, City Publishing, despre care Paginademedia.ro a scris în exclusivitate aici.
Săptămâna trecută, instanţa a admis intrarea în insolvenţă a companiei City Publishing.
„Trustul de presă City Publishing nu va continua publicarea brandului National Geographic în România„, scrie Cătălin Gruia. Continuă: „Asta înseamnă că, cel puţin deocamdată, revista dedicată ştiinţei, explorărilor şi aventurii, care conectează curioşii de pe întreaga planetă, nu va mai apărea în ţara noastră.”
Cătălin Gruia vorbeşte despre începuturile la National Geographic, dar şi despre perioada de când revista a trecut la City Publishing.
„ Aveam 24 de ani când m-am alăturat geograficilor (în aprilie 2003) la chemarea lui Cristian Lascu, care îşi dorea un coordonator care să pună ordine în fluxul de producţie. Multe ajungi să vezi în 20 ani.
Cât de în răspăr sunt aceste începuturi ferice cu experienţa tot mai amară din ultima noastră etapă la City Publishing. Însă dincolo de mâhnirea, furia noastră, foarte îndreptăţită, din aceste luni de final, în care ne-am trezit peste noapte cu o casă în flăcări, rămâne recunştinţa pentru toţi cei care au pus suflet, au pus umărul la zidirea ei, timp de două decenii.
Şi oricât de tristă a fost ultima perioadă pentru noi, e doar o picătură în istoria unei revistei de la 1888. ”
Revista National Geographic a apărut în România în mai 2003, fiind editată de Sanoma Hearst România. Compania a fost preluată ulterior de grupul german Burda şi, în urmă cu un an şi jumătate, a trecut la City Publishing.
Mesajul integral AICI
Comentariile portalului
Cu „i rest my case’ sunt perfect de acord. Cum spuneam, insistați ca un troll. Dar n-am niciun dubiu că într-adevăr credeți cu tărie toate elucubraț (...)
Situatia Ungariei e dovada esecului politicilor UE si a unui model dictatorial catre care au "alunecat"(aplicantii politicilor astea am afirmat ca le preaslaviti). Ungaria pana in trecutul nu prea (...)
Din construcție mailul are patru sau cinci bazine imense cu apă și hidranți tocmai pt. stingerea incendiilor!