Moarte asumată… Avea 52 de ani și a dus totul la extrem. S-a stins violent, dar sigur știa că se poate întâmpla așa (FOTO)

  de Special Arad | 15 noiembrie 2017, 11:49 AM | Sport

  0

  A fost cel mai bun din lume în ceea ce făcea. Valery Rozov (52 ani) era cunoscut în întreaga lume pentru săriturile sale BASE- jumping, sport în care a stabilit mai multe recorduri mondiale. Acesta a murit sâmbătă cazând de pe Muntele Ama Dablam 6,812m într-o încercare de a stabili un nou record în lumea celor pasionați de acest sport.

  Moartea sportivului rus a fost anunțată săptămâna aceasta de către sponsorul său, RedBull. Evenimentul la care aceasta a luat parte a fost organizat de către compania Seven Summits, care a participat activ împreună cu șerpașii lor la recuperarea cadavrului. Aceasta conform lui Mingma Gelu Sherpa fiind una foarte dificilă, deoarece trupul atletului a fost recuperat dintr-o crevasă adâncă, situată într-o zonă imposibil de abordat cu elicopterul, scrie alpinistul.ro.

  Valery Rozov în vârstă de 52 de ani sa născut la Nizhny, Novgorod, Rusia și și-a început cariera de sportiv în 1998. El este faimos în mediul BASE-jumping pentru săritura sa într-un vulcan activ din Rusia și săritura de pe Vârful Ulvetanna în Antarctica.

  Obiectivul pe care îl urmărea în ultimii ani sportivul rus a fost acela de a sări de pe cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent al lumii. „Acestuia i-au ramas doar două misiuni: Australia și America de Nord”, declară RebBull.

  Valery Rozov a fost membru al familiei de atleți RedBull încă din 2004, familie care acum îl laudă și plânge.

  Base jumping-ul este un sport extrem în care participanții sar din puncte fixe cu nimic mai mult la ei decât o parașută și un costum de tip windsuit care îi ajută să planeze și să coordoneze direcția de picaj.

  „Constat cu durere și totodată cu șoc trendul spre care lumea sportivă merge în ultimii ani. În dorința lor de a se afirma în fața sponsorilor sau a fanilor, sportivii de tipul lui Valery și în special alpiniștii (pentru că aceștia ne interează pe noi mai mult) ajung să accepte proiecte sau să genereze idei de proiecte care trec de limita sportivă și a normalului în ceea ce înseamnă profesionalism și mor cățărând pereți de mii de metri fără corzi de asigurare sau urcă cascade imense înghețate fără nici cea mai mica măsură de asigurare”, scrie autorul articolului de pe alpinistul.ro, Mihai Ghimciuc.

  „Pe 5 octombrie 2016, după o expediție de 21 de zile pe al șaselea cel mai înalt vârf din lume – Muntele Cho Oyu, situat la frontiera dintre China și Nepal – Rozov a pășit pe marginea pe care și-a ales-o pentru desprinderea de la sol. Un punct situat la 7.700m altitudine, de unde s-a aruncat în gol și și-a bătut cu 500 de metri propriul record mondial, pe care îl stabilise în 2013”, scrie redbull.com.

  valery 2

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.