joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mitsubishi vrea să deschidă o fabrică lângă Arad! Investiție de 200 de milioane de euro

  de Special Arad | 3 martie 2017, 8:27 AM | Regional | Topic special

  0

  Mitsubishi vrea să deschidă în România o fabrică de motoare. După Renault, Ford si Daimler, un alt mare producator de mașini vrea să-și deschidă o fabrică de motoare în România. Este vorba despre Mitsubishi.

  Potrivit unor surse guvernamentale, suntem în competiție cu Ungaria si Slovacia pentru investiția estimata la peste 200 de milioane de euro. Vestea vine după ce anul trecut am avut cel mai mare nivel de investitii străine directe din ultimii 8 ani: 4 miliarde, scrie stririleprotv.ro.

  Japonezii de la Mitsubishi au fost miercuri la Guvern să întrebe ce le-ar oferi Romania ca să-și deschidă aici fabrica de motoare cu turbina pe care ar vrea să o construiască anul viitor.

  Au pus ochii pe două zone: una în Timiș, alta în Prahova, potrivit unor surse. Ambele sunt în apropierea autostrăzilor deja construite, ca sa poata sa isi duca repede produsele spre Vest. În paralel, niponii negociaza si cu Slovacia si Ungaria, asa ca deocamdata nu fac declaratii despre intentiile lor.

  Anul trecut, compania Mitsubishi a fost cumpărată de concernul Renault-Nissan. Experienta francezilor cu Dacia ar putea fi decisivă, dar deocamdata negocierile vizeaza mai multe facilitati, beneficii, scutiri de taxe, de impozite – adică un ajutor de stat.

  Saptamana viitoare, belgienii de la Sonaca deschid langa Turda o fabrica de piese pentru avioane in valoare de 11,8 miliarde de euro. Japonezi de la Roki deschid si ei una, de filtre auto, la Arad, iar pe servicii și IT americanii de la Amazon si-au anuntat sosirea la Bucuresti, unde deja fac angajări pentru cele o mie de posturi disponibile, scrie stririleprotv.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.