Mistreții atacă Ghiorocul. Primarul anunță Fondul de Vânătoare, dar până ajung ei… se va merge cu colinda în sat

  de Mihai Todoca | 2 august 2019, 10:48 AM | Știri Arad

  0

  Nu este un lucru necunoscut că porcii mistreți, în fiecare an „atacă” gospodăriile oamenilor, de au ajuns oamenii să-și îngrădească mai abitir curțile de frica lor. Știm foarte bine că o scroafă cu pui poate deveni foarte periculoasă, dacă aceasta se simte amenințată. Astfel locuitorii din Ghioroc sunt asaltați chiar și ziua de mistreții care coboară din păduri pentru a găsi ceva de mâncare. Se fac sesizări la primărie în speranța că lucrurile nu vor scăpa de sub control, iar cei de la primărie trimit mai departe adrese către Fondul de Vânătoare.

  Deoarece nu cunoșteam ce se poate face în cazul acesta, deși în Arad porcii, vacile, caprele și măgarii care ajung pe Corso ar fi trebuit să îl pună în temă cu situații de genul acesta și pe cel mai mic arădean, că deh… viața la sat, am luat legătura cu primarul din Ghioroc Popi Morodan Corneliu. Acesta ne-a spus că el cunoaște situația, nu este ceva nou și a și sunat la Fondul de Vânătoare ca aceștia , și cităm: „să facă goană. Mistreții știu unde să vină în fiecare an. Știu unde este mâncare și revin în fiecare an în aceleași locuri. Vom face acum și o adresă în scris, noi nu avem voie să facem ceva. Dar știți cum e și cu anunțatul acesta… doar știu ei ce probleme au și ce obligații au. Am sunat, dar facem azi și o cerere scrisă oficial, că altfel rămânem fără o adresă oficială. Dar asta e o problemă cu care ne confruntăm în fiecare an…”

  Deci problema este cunoscută, mistreții deja se salută cu localnicii, merg împreună până la piață, la plajă la Ghioroc, au și porecle deja (mistreții, nu localnicii), mai rămâne ca Fondul de Vânătoare să vină „să facă goană”. Au timp… până la primul fulg de nea, se coc și strugurii, se mai rup niște garduri…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.