luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Misiunile pompierilor români în Grecia continuă

  de Special Arad | 19 iulie 2022, 10:25 PM | Internaţional

  0

  (foto: IGSU)

  La data de 15 iulie, cel de-al doilea contingent format din 28 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autoritățile elene prin activități de monitorizare și stingere a incendiilor de pădure în zone din Nordul Atenei.

  La scurt timp după instalarea modului, au fost planificate mai multe sesiuni de pregătire și antrenamente, împreună cu omologii eleni, care să asigure gestionarea optimă a intervențiilor din teren, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

  Pentru prevenirea evenimentelor care să pună în pericol viața comunităților și familiarizarea cu specificul zonei de intervenție, la solicitarea ofițerului de legătură elen, cei 28 de militari români, cu 3 mașini de stingere, 1 cisternă de mare capacitate, 1 autospecială cu capacitate de trecere mărită și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă au efectuat misiuni de monitorizare în regiunea Attica, în jurul Parcului Național Schinia.

  La acest moment, pompierii români intervin la prima misiune de localizare și lichidare a incendiului izbucnit în proximitatea mai multor locuințe din zona Penteli, aflată în Nord-Estul Atenei.

  Misiunile desfășurate constau în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

  Propagarea incendiului este favorizată de temperaturile care s-au menținut ridicate în ultimele zile, precum și de intensificările puternice ale vântului.

  Programul de asistenţă este finanțat de UE și a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunitățile elene, după incendiile devastatoare înregistrate anul trecut. Acesta se regăsește în noua politică a UE pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul Europei și reunește echipaje operative de stingere din mai multe țări europene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.