sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  166 de misiuni pentru cei 130 de pompieri aflați zilnic la datorie, în minivacanța de Sfânta Maria

  de Special Arad | 16 august 2023, 12:44 PM | Știri Arad

  0

  În perioada minivacanței prilejuită de Sfânta Maria, peste 130 de pompieri arădeni s-au aflat zilnic, la datorie, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor. Astfel, pe parcursul celor cinci zile, la nivelul județului Arad, pompierii salvatori au intervenit pentru gestionarea a 166 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea intervențiilor au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 154 solicitări.

  Totodată, în perioada de referință, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 7 incendii, precum și în alte 5 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  Din totalul celor 7 incendii care au avut loc în perioada menționată, 5 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată și miriște), fiind afectate aproximativ 7 hectare de teren, iar 2 au fost înregistrate la coșul de fum al unei case din localitatea Buteni, respectiv la o casă din localitatea Brazii.

  „Având în vedere că temperaturile ridicate favorizează producerea și extinderea incendiilor de vegetație, vă atenționăm cu privire la faptul că folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător, deoarece flăcările se pot propaga într-un timp foarte scurt și pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime. Cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate. Nerespectarea acestora, prin acţiunile de ardere a vegetaţiei uscate pe terenurile agricole, poate conduce la reducerea cuantumului subvenţiilor de către APIA”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.