duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Misiuni de ordine publică ale jandarmilor arădeni la sfârșit de săptămână

  de - | 28 februarie 2017, 1:32 PM | Urmăriți

  0

  Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate, în perioada 24 – 26.02.2017, în misiuni care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, cu o medie zilnică de 111 jandarmi, atât pentru misiunile de ordine publică cât și pentru cele de pază și protecție instituțională.

  Astfel, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, normelor privind pescuitul și acvacultura și fapte de comerț ilicit. Pentru aceste contravenții, au fost aplicate 35 sancțiuni în valoare totală de 24.300 lei. Deasemenea au fost ridicate 4 permise de pescuit, iar pe linie silvică a fost confiscată cantitatea de 5,2 mc material lemnos.

  Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a 10 infracțiuni, constatate independent și în cooperare cu poliția.

  Sâmbătă, 25 februarie, în jurul orei 12:50, jandarmii au depistat pe albia râului Mureș, în zona localității Frumușeni, o persoană  care pescuia prin metoda „greblare”, folosind un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlig tip triplă și plumb, având asupra sa și două gafe cu cârlig metalic pentru agățarea peștilor.

  Având în vedere că pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare  constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au  întocmit  actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării.

  Duminică 26 februarie, în jurul orei 15:25, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, prin SNUAU 112 a fost solicitată intervenția unui echipaj în zona terenului fostei fabrici Tricoul Roșu din municipiul Arad, unde două persoane ard mai multe role cu cablu.

  La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi, iar  în urma verificărilor efectuate, a rezultat că S. Cătălin de 18 ani și A. M. David de 19 ani, ambii din Arad,  au pătruns în curtea unui imobil prin escaladrea gardului, de unde au sustras 27 kg de cablu pe care l-au transportat pe terenul fabricii, unde i-au dat foc pentru îndepărtarea învelișului din plastic. Ulterior aceștia intenționau să vândă cuprul obținut unui centru de reciclare a materialelor feroase și neferoase.

  Jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  furt și distrugere.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.