duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mirco Maschio, Doctor Honoris Causa UVVG

  de Special Arad | 18 martie 2023, 5:49 PM | Știri Arad

  0

  Vineri, într-un cadru festiv, în Aula Magna „Cicio Pop”, înaltul titlu de DOCTOR HONORIS CAUSA, categoria Beneficiorum publicorum (în beneficiul comunității) al Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, a fost decernat domnului Mirco Maschio, personalitate remarcabilă a mediului de business, la nivel național și internațional.

  La baza hotărârii Senatului Universității stă excepționala activitate în domeniul economic, respectiv în producția de utilaje agricole, recunoașterea internațională a activității sale deosebite, precum și relația fructuoasă și de durată pe care acesta o are cu universitatea noastră.

  Relațiile dintre Mirco Maschio, respectiv Maschio Gaspardo și Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad sunt de tradiție. Încă de la înființare, din anul 2003, Maschio Gaspardo România a avut o strânsă și fructuoasă legătură cu UVVG. De fapt, cei doi regretați fondatori, pe de o parte profesorul Aurel Ardelean și de cealaltă parte dl. Egidio Maschio, au avut viziuni similare privind dezvoltarea celor 2 entități, ceea ce a dus la numeroase proiecte comune.

  Dintre aceste proiecte, le amintim pe cele de îmbunătățire a prelucrării solului, prin care a fost dezvoltat, de către Maschio Gaspardo, un prototip de vibrocombinator cu performanțe deosebite în câmp, la care echipa U.V.V.G. și-a adus aportul, numeroasele sărbători „In Campo”, organizate la Chișineu Criș, precum și târgurile de joburi pentru studenți și absolvenți, organizate de U.V.V.G. Arad.

  Evenimentul s-a dorit a fi unul de suflet și de înaltă ținută, reunind, în Aula Magna „Cicio Pop”, 160 de personalități locale și naționale, profesori, studenți și invitați.

  Dl. Prorector, Prof. univ. dr. Aurel Darău, președintele Senatului U.V.V.G. a moderat evenimentul, dl. Conf. univ. dr. habil. Andrei Anghelina – Prorector a dat citire LAUDATIO, iar doamna Prof. Univ. Dr. habil. Coralia Cotoraci l-a prezentat pe dl. Mirco Maschio și realizările dumnealui, auditoriului.

  Au luat cuvântul la acest prestigios eveniment : președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Arad, dl. Gheorghe Seculici, dl. Prof. univ. Tiberiu Sandu Dughi, din cadrul Universității de Vest Timișoara, dl. Eugen Gagea, membru al Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii și dl. Petru Horga, expert contabil.

   

  VIDEO : https://fb.watch/jljVjiipvv/

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.