duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Omul de afaceri Mirco Maschio – DOCTOR HONORIS CAUSA al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi laureat al premiului „FRANCISC VON NEUMAN”, în cadrul Galei Elitelor Arădene (P)

  de - | 23 martie 2023, 7:30 AM | Advertorial

  0

  Cunoscutul om de afaceri italian Mirco Maschio, preşedintele Maschio Gaspardo SpA, care deţine o fabrică de utilaje agricole la Chişineu-Criş, a devenit DOCTOR HONORIS CAUSA al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

  Potrivit reprezentanţilor universităţii arădene, hotărârea de decernare a titlului a fost luată având în vedere că Mirco Maschio este o personalitate remarcabilă a mediului de business la nivel național și internațional.

  „La baza acestei hotărâri a Senatului Universității noastre stă, fără îndoială, excepționala activitate în domeniul economic, respectiv în producția de utilaje agricole, dar și recunoașterea internațională a activității sale deosebite, precum și relația fructuoasă și de durată pe care acesta o are cu universitatea noastră. Numele său este legat de grupul de firme Maschio Gaspardo, dar și de România în general și de județul Arad în special. Mirco Maschio este italian dar își dezvoltă afacerea și aici, la Arad, mai precis la Chișineu-Criș unde funcționează compania Maschio Gaspardo, lider pe piața autohtonă a utilajelor agricole”, susţine prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG.

  Mirco Maschio DOCTOR HONORIS CAUSA UVVG

  De asemenea, în cadrul Galei Elitelor Arădene, cel mai important eveniment de recunoaștere a valorilor locale, Mirco Maschio a primit premiul „FRANCISC VON NEUMAN” – pentru promovarea imaginii Aradului.

  Gala Elitelor Arădene este un eveniment organizat de Consiliul pentru Elitele arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad în parteneriat cu Marea Lojă Națională din România, la inițiativa asociațiilor: Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020, Casa cu Lacăt, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, Filarmonica Arad şi Centrul Cultural Județean Arad.

  Foto Mirco DHCGala Elitelor 3

  Mirco Maschio deţine din 2015 funcția de președinte al Maschio Gaspardo SpA, societatea operațională a Grupului Maschio Gaspardo, cu responsabilități în domeniul vânzărilor și al marketingului, fiind de asemenea vicepreşedinte al Maschio Holding. A venit la Arad în 2003, când împreună cu tatăl său Egidio, s-a ocupat de înființarea fabricii de la Chișineu-Criș, pe care a dezvoltat-o de la zero, acesta fiind primul său proiect de care s-a ocupat personal. Din 2007 este Cavaler al Confederației Cavalerilor Cruciați şi Ambasador Emerit pentru România al Confederației Cavalerilor Cruciați, în 2012 a fost declarat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Antreprenorul Anului în România, iar anul trecut a primit distincţia Palma d’Or di Assisi pentru Cultura Păcii, din partea Observatorulului pentru Monitorizarea Păcii și Securității Teritoriale, devenind de asemenea Cavaler şi Ambasador pentru Pace, iar din acest an este reprezentant al Camerei de Comerț Americane la Padova.

  MASCHIO GASPARDO este un grup internaţional, lider în producţia de utilaje agricole pentru prelucrarea terenului, semănat, fertilizat, protecţia culturilor, întreţinerea spaţiilor verzi, recoltare şi prelucrarea fânului.

  Fondată în 1964 de Egidio Maschio, compania este condusă acum de fiii acestuia, Mirco și Andrea, împreună cu o organizație managerială.

  Fabrica de la Chisineu-Criş, şi-a început activitatea în 2003, pe un teren viran. Pe parcursul celor 20 ani de activitate în România, Maschio Gaspardo şi-a dezvoltat în mod constant afacerea, ajungând în momentul de faţă să deţină o hală cu o suprafaţă de 26.000 m², unde muncesc 500 de angajati. Anul trecut, pe porţile fabricii au ieşit nu mai puţin de 5.500 de utilaje agricole.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.