sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mircea Rednic: „Sincer să fiu, mie mi-a fost teamă. La pauză am fost supărat”

  de Lucian Dănilă | 5 iunie 2023, 2:48 PM | Sport

  0

  Antrenorul echipei UTA, Mircea Rednic, a reușit ceea ce la instalarea sa pe banca grupării arădene puțini mai credeau, salvarea de la retrogradare. Nu a reușit să scoată echipa din zona locurilor de baraj, dar aseară Bătrâna Doamnă a trecut la scor de Gloria Buzău și și-a asigurat încă un an de prezență în Liga 1, al patrulea consecutiv după promovarea din 2020.

  „Am reușit! A fost o primă repriză mai grea, am început pe diesel, pe frânturi, dar eram ferm convins că atunci când vom marca ei vor fi obligați să se deschidă, să iasă la atac, să ne surprindă și atunci vor apărea și spațiile. Până atunci, s-au bazat doar pe apărare și pe contraatac. Am avut spații apoi, repriza a doua a fost mult mai bună. Intrarea lui Anton (n.m. la pauză în locul lui Ubbink) a echilibrat și a ordonat puțin jocul, scorul nu mai contează, important e că rămânem sus.

  Echipa merită, nu înțeleg de ce s-a ajuns aici, ținând cont de jucătorii din lot. Eu am terminat neînvins în campionat, iar în cupă știe toată lumea cum am pierdut. La Pitești, am luat gol în minutul 98, din al treilea penalty, acasă, cu Craiova, la 1-0 am avut gol valabil, dar anulat. Până la urmă, e important e că nu am pierdut niciun, iar azi că nu ne-am dezamăgit fanii. Au creat o atmosferă senzațională, ne-au dat mai multă încredere. Cât sunt de jucători cu experiență, dar tot au avut emoții. Apoi, problema cu jucătorii care termină contractul era reală, care nu știu ce vor face. Sincer să fiu, mie mi-a fost teamă, dar au jucat bine, îi felicit. Acum la treabă, vacanța e scurtă”, a declarat Rednic după meciul de aseară.

  „La pauză am fost supărat. Jucătorii se grăbeau, am avut contraatacuri bune și doreau să dea pasa decisivă, iar soluțiile luate nu au fost bune. Nu facem antrenamente cu pase lungi, nu avem atacant puternic, Keseru trebuie jucat la picior, are experiență, protejează bine. Lui Postolachi i se mai putea da mingi la cap, dar oricum nu acela era jocul nostru, de asta s-au pierdut multe mingi și am simțit că publicul e nemulțumit. Nu pot spune că în repriza a doua am trecut de la Diesel la Bentley, ci doar mă bucur că a doua parte a fost mult mai bună. Am avut o posesie superioară, am reușit să îi surprindem prin schimbări de joc, accelerări, jucătorii care au intrat sunt de viteză, au făcut diferența. Adversarii au avut probleme fizice și am profitat”, a continuat tehnicianul echipei arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.