vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Vela: „Vom ajuta Biserica Ortodoxă la împărţirea sfintelor Paşti şi a Luminii de Înviere”

  de - | 14 aprilie 2020, 8:23 PM | Naţional

  3

  Ministrul de Interne a prezentat, marți seara, acordul semnat cu Patriarhul Daniel privind acţiunile prilejuite de sărbătorile pascale.

  „Vom ajuta BOR la împărţirea sfintelor Paşti şi a luminii sfinte, aduse de la Ierusalim în seara Învierii”, a declarat marţi Marcel Vela, informează Europa FM.

  Lumina de Înviere va fi adusă credincioșilor de către polițiști.

  Declarațiile ministrului:

  „Am avut în vedere că mulți români vor sărbători Paștele, așa cum și confrații noștri de alte confesiuni au sărbătorit Învierea zilele trecute cu responsabilitate.

  Având în vedere numărul mare de credincioși, MAI vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe executând misiuni de ajutor pentru clerici. Pentru a oferi o alinare spirituală, vom ajuta Biserica să împartă Paștele și Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim.

  Astăzi am semnat împreună cu Preafericitul Daniel un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate în starea de urgență de către MAI, pentru stabilirea unor acțiuni comune cu ocazia sărbătorilor pascale.

  Vorbim de distribuirea Paștilor și a Sfintei Lumini. Pâinea binecuvântată, numită Paști, sfințită în Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor vineri și sâmbătă în intervalul orar 7-17, în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, de către angajații bisericii și de către voluntari.

  În declarația pe proprie răspundere, credincioșii vor face precizarea “pentru ridicarea Sfintelor Paști de la biserică”, unde vor trece adresa bisericii.

  Pentru credincioșii bolnavi și cei de peste 65 de ani, Paștile vor fi distribuite la domiciliu.

  Credincioșii pot ieși în proximitatea casei, a curții sau a imobilului, respectând regulile astfel încât să fie evitată aglomerația și grupurile de peste 3 persoane.

  Doi sau trei locatari pot oferi Lumina Sfântă vecinilor”.

  Marcel Vela anunțase încă de astăzi că este în lucru o nouă ordonanță cu prevederi pentru perioada sărbătorilor pascale, care „va conține excepții, nu restricții”.

  Sursa: europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ilegal, discriminatoriu si generator de neincredere

   Adica daca se incheie un protocol de colaborare cu MAI nu mai trebuie sa se respecte legile (ordonantele militare data in baza unui decret presedintial aprobat prin lege de parlament)?
   Pai daca pentru unii obligatiile din decret sunt facultative atunci ar trebui sa fie facultative pentru toti.

   Eu vrea ca purtatorii de chipie sa aplice ordonantele militare date si sa ignore (ca ilegale si inopoabile) orice protocoale.

   Daca emitentul ordonantei militare nu aplica prevederile propriei ordonante fiindca exista un parteneriat (poate reuseste sa-mi spuna mie unde se regaseste parteneriatul in ierarhia actelor normative).

   Pentru ca prevederile ordonantei se aplica si nu se aplica in functie de apartenenta religioasa eu de ce as mai putea fi amendat de un act normativ neconstitutional?

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. # rezist? #maiexistați?

   stat de drept!? Stat de drept inseamna suprematia legii si aplicarea ei consecventa, fara derogari pe criterii de ordin politic, atata timp cat este in vigoare.
   Ce fac #rezistentii?
   1. cand au iesit in strada avea in minte altfel de stat de drept, unul mai portocaliu sau mai galben?
   2. cand au iesti in strada nu aveau nimic in minte?
   3. cand au iesit in strada au in cap si inima doar ura impotriva PSD, in sensul ca nu-i deranja starea justitiei ci PSD-ul?
   4. or fi iesti ei pentru niste principii si valori dar unele partide au reușit să deturneze intenția lor?
   5. ai ieșit doar ca masă de manevră asemănători vacilor mânate în cirezi?
   Unde este justiția sublimă pe care au apărat-o? Procurorii pot deja opera arestări pentru infracțiuni la securitatea sanitară în timpul stării de urgență. Vă puteți voi #rezistenților imagina procurorii frumoși și liberi care vor pune cătușe politrucilor pentru încălcarea gravă și organizată de ordonanțelor militare, pentru constituirea de grup infracțional? Procurorii minunați care vor dispune poliției respectarea, în noaptea de înviere, a prevederilor (teoretic obligatorii) din ordonanțele militare își vor arăta atașamentul pentru statul de drept, ideea de justiție bla, bla … Vom vedea polițai care vor amenda și aresta popi si alte persoane participante la înviere fiindcă protocolul semnat între BOR și MAI nu este act normativ de natură să suspende prevederile ”obligatorii” ale ordonanței militare? Ce va face Kovesi și Macovei și alți basiști și pseudo-liberali, delatori și vehemenți apărători din gură a unei Europe cu dublu standard?
   Cu ce sunt mai buni fanarioții portocalii decât ciuma roșie? Poate vedeți că sunt la fel, doar mult mai ipocriți … Poate, fiindcă nu-i clar când ești plin de ură.

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.