Ministrul Vela solicită redeschiderea site-ului Justitiarul.ro, după ce un jurnalist și-a asumat că va șterge tot ce e „fake news”

  de Special Arad | 30 aprilie 2020, 8:57 AM | Coronavirus | Naţional

  0

  Printr-un comunicat de presă transmis prin Grupul de Comunicare Strategică, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, spune că a transmis, miercuri, către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) solicitarea de redeschidere a site-ului www.justitiarul.ro.

  „Redeschiderea site-ului a fost solicitată de jurnalistul Marius Albin MARINESCU, care și-a manifestat intenția de a elimina articolele ce conțineau informații false.

  Grupul de Comunicare Strategică a analizat cererea transmisă și a fost de acord cu redeschiderea site-ului menționat, cu condiția ca administratorul să respecte următoarele condiții de transparență și etică jurnalistică:

  • eliminarea articolelor ce conțineau informații false referitoare la COVID – 19;
  • filtrarea, pe viitor, de către administratorul site-ului a materialelor referitoare la acest subiect și publicarea doar a acelor materiale care conțin informații din surse oficiale și credibile;
  • asumarea publică a identității site-ului justitiarul.ro, cu indicarea adresei de contact și a persoanelor/persoanei care administrează conținutul site-ului;

  Decizia Grupului de Comunicare Strategică este bazată pe faptul că obiectivul nu este acela de a suprima publicații (aceasta fiind soluția în cazul în care nu este asumată o identitate a publicației sau se refuză rectificarea materialelor), ci doar acela de a preveni campanii de dezinformare”, se arată în comunictul GCS.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.