vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Mediului anunţă majorarea primei de casare pentru Rabla Clasic şi dublarea bugetului pentru Rabla Plus

  de Special Arad | 24 martie 2021, 8:06 AM | Naţional

  0

  Cei care vor să renunţe la maşina veche pentru a-şi cumpăra una nouă vor primi mai mulţi bani de la stat. Pe lângă majorarea primei de casare pentru Rabla Clasic şi dublarea bugetului pentru Rabla Plus, și programul Rabla pentru electrocasnice continuă în acest an, cu cel mai mare buget de până acum.

  De la debutul programului Rabla, în anul 2004, valoarea unui tichet pentru casarea unei maşini vechi a crescut constant şi ajuns la 6.500 de lei. O majorare va fi şi anul acesta. Ministrul Mediului, Barna Tánczos:

  „Majorăm, de la 6.500 la 7.500 de lei, aproximativ 1.500 de euro o să fie prima de casare. Se va plăti acelor persoane care predau o mașină înmatriculaată și prin acest lucru se scot din circulație mașinile vechi, poluatoare și sunt cumpărate mașini noi.”

  La Rabla Clasic se adaugă 2 ecobonusuri care vin în completarea sumelor primei de casare şi în sprijinul celor care cumpără maşini hibrid.

  De-asemenea, bugetul pentru “Rabla Plus”, prin care românii sunt încurajaţi să cumpere maşini electrice se va dubla.

  Sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.