sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Fondurilor Europene: „Deficitul bugetar se duce spre 5-5,5% anul acesta”

  de - | 4 octombrie 2023, 8:08 AM | Naţional

  0

  Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, spune că deficitul bugetar va ajunge la 5 – 5,5% până la finalul anului şi se poată discuţii cu Comisia Europeană ca România să atingă ținta de deficit de 3% abia la finalul anului 2025, nu în 2024. Dacă am forţa revenirea în ţinta de deficit de 3% anul viitor, Câciu crede că s-ar ajung la recesiune, pe care România a reuşit să o evite până acum, potrivit News.ro. Aceasta, în condițiile în care mai mulți oficiali din România, inclusiv premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Finanțe Marcel Boloș, au avertizat că România riscă suspendarea fondurilor europene dacă România nu se încadrează în țintele de deficit bugetar stabilite cu UE.

  „Aşa am construit bugetul pentru înscriere pe 4,4% deficit, însă primele luni au arătat o încetinire a veniturilor bugetare, ceea ce înseamnă că deficitul nostru se duce spre 5 – 5,5% anul acesta”, a spus, marţi seară, la Euronews, Adrian Câciu, fost ministru al Finanţelor. Acesta a precizat că se discută constant cu Comisia Europeană pe această temă.

  „Dacă vrei să ai creştere economică în continuare, cu austeritate nu obţi creştere economică. Cu austeritate, întotdeauna o să ai contracţie economică. Austeritatea se referă la scăderea cererii. Când pică cererea, o să ai contracţie economică că oferta o să dea faliment”, a explicat Adrian Câciu.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.