joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Educației explică de ce s-a renunțat la împărțirea în două a claselor

  de Special Arad | 3 februarie 2021, 8:08 AM | Educaţie

  0

  Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a intrat în direct la Europa FM pentru a vorbi despre modalitatea prin care elevii vor reveni, fizic, la cursuri, pe 8 februarie.

  „Experții în sănătate, participanți astăzi la discuție, au concluzionat unanim că suntem la un nivel la care riscul, deși nu poate fi eliminat complet, este gestionabil”, a spus ministrul Educației.

  Surpriza vine însă din faptul că autoritățile au decis acum să elimine împărțirea claselor în două, însă ministrul Educației spune că măsura nu a fost una viabilă:

  ”A fost o măsură de precauție care a fost considerată ca fiind viabilă, însă experiența ne-a arătat că nu a fost viabilă. Pierderile, din perspectiva a ce au asimilat elevii, au fost foarte mari.”

  Acesta spune că va fi emis un ordin comun al miniștrilor de la Sănătate și Educație, publicat cel târziu miercuri seară, ce va prevedea exact condițiile în care școlile vor fi redeschise pe 8 februarie:

  ”Acest ordin comun va prevedea 5 situații foarte clare. (…) Elevii care, pe baza acestor vulnerabilități medicale, sunt obligați să rămână acasă, vor avea acces la învățământ și vor putea să urmărească online lecția pe care profesorii o vor avea cu elevii.”

  sursa: Europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.