luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul de Interne al Ucrainei, înalți oficiali și civili, uciși după prăbușirea unui elicopter

  de - | 18 ianuarie 2023, 1:42 PM | Internaţional

  2

  (foto: ww.agenzianova.com)

  18 persoane, inclusiv ministrul de Interne al Ucrainei și alți înalți oficiali, au fost uciși miercuri când un elicopter s-a prăbușit într-o suburbie din afara Kievului, potrivit șefului poliției naționale.

  Nouă persoane se aflau la bordul aeronavei în momentul tragediei, inclusiv ministrul de interne al Ucrainei Denis Monastirsli, prim-adjunctul său, Evghen Enin, și secretarul de stat Iura Lubkovici. Toți cei nouă de la bord au fost uciși. Monastirski este cel mai înalt oficial ucrainean care a murit de la începutul războiului cu Rusia în urmă cu aproape 11 luni.

  Moartea lor a fost confirmată de oficialul Ministerului de Interne, Anton Gherașcenko, care a sugerat că accidentul ar fi putut fi rezultatul sabotajului rusesc.

  Aeronava s-a prăbușit lângă o grădiniță și o clădire rezidențială din Brovarî, un oraș de navetiști de la periferia capitalei Kiev, la nord-est, care a fost scena unor lupte aprige la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

  Imaginile care circulă online au arătat ceea ce păreau a fi rămășițele carbonizate ale aeronavei amestecate cu resturi de la clădirile din apropiere și o mașină zdrobită.

  Cauza accidentului nu a fost comunicată. Rapoartele inițiale au indicat că o cauză preliminară „eroarea pilotului”, dar este în curs de desfășurare o anchetă completă.

  Un videoclip apărut după accident arătă elicopterul zburând la altitudine joasă deasupra copacilor, aparent fără dificultate, în „ultimele secunde” înainte de a se prăbuși. În filmare, nu există niciun semn de fum sau de aeronavă scăpată de sub control.

  Un martor ocular care a văzut prăbușirea a spus: „Elicopterul a făcut trei cercuri deasupra Fora [un lanț de supermarketuri din Ucraina], a zburat în centru, a început să coboare brusc, a lovit clădirea, a luat foc și asta a fost”.

  În urma accidentului a izbucnit un incendiu în apropierea grădiniței, iar copiii și personalul au fost mutați din clădire. Epava de la elicopter era vizibilă lângă o clădire în flăcări. Cel puţin nouă dintre cele 18 victime ale prăbuşirii elicopterului la Bovarî, miercuri, erau localnici care-şi aduceau copiii la grădiniţă”, anunţă adjunctul administraţiei prezidenţiale ucrainene Kirilo Timoşenko, relatează CNN.

  sursa: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.