Ministrul de Interne al Ucrainei, înalți oficiali și civili, uciși după prăbușirea unui elicopter

  de - | 18 January 2023, 1:42 PM | Internaţional

  4

  (foto: ww.agenzianova.com)

  18 persoane, inclusiv ministrul de Interne al Ucrainei și alți înalți oficiali, au fost uciși miercuri când un elicopter s-a prăbușit într-o suburbie din afara Kievului, potrivit șefului poliției naționale.

  Nouă persoane se aflau la bordul aeronavei în momentul tragediei, inclusiv ministrul de interne al Ucrainei Denis Monastirsli, prim-adjunctul său, Evghen Enin, și secretarul de stat Iura Lubkovici. Toți cei nouă de la bord au fost uciși. Monastirski este cel mai înalt oficial ucrainean care a murit de la începutul războiului cu Rusia în urmă cu aproape 11 luni.

  Moartea lor a fost confirmată de oficialul Ministerului de Interne, Anton Gherașcenko, care a sugerat că accidentul ar fi putut fi rezultatul sabotajului rusesc.

  Aeronava s-a prăbușit lângă o grădiniță și o clădire rezidențială din Brovarî, un oraș de navetiști de la periferia capitalei Kiev, la nord-est, care a fost scena unor lupte aprige la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

  Imaginile care circulă online au arătat ceea ce păreau a fi rămășițele carbonizate ale aeronavei amestecate cu resturi de la clădirile din apropiere și o mașină zdrobită.

  Cauza accidentului nu a fost comunicată. Rapoartele inițiale au indicat că o cauză preliminară „eroarea pilotului”, dar este în curs de desfășurare o anchetă completă.

  Un videoclip apărut după accident arătă elicopterul zburând la altitudine joasă deasupra copacilor, aparent fără dificultate, în „ultimele secunde” înainte de a se prăbuși. În filmare, nu există niciun semn de fum sau de aeronavă scăpată de sub control.

  Un martor ocular care a văzut prăbușirea a spus: „Elicopterul a făcut trei cercuri deasupra Fora [un lanț de supermarketuri din Ucraina], a zburat în centru, a început să coboare brusc, a lovit clădirea, a luat foc și asta a fost”.

  În urma accidentului a izbucnit un incendiu în apropierea grădiniței, iar copiii și personalul au fost mutați din clădire. Epava de la elicopter era vizibilă lângă o clădire în flăcări. Cel puţin nouă dintre cele 18 victime ale prăbuşirii elicopterului la Bovarî, miercuri, erau localnici care-şi aduceau copiii la grădiniţă”, anunţă adjunctul administraţiei prezidenţiale ucrainene Kirilo Timoşenko, relatează CNN.

  sursa: adevărul

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.