Ministrul Culturii vrea creșterea prețului biletelor de cinema și al facturilor de internet

  de - | 30 august 2016, 9:04 PM | Naţional

  0

  Prețul biletelor de cinema dar și facturile la internet ar putea crește, dacă ar fi modificată Legea cinematografiei și introduse noi taxe, așa cum propune Ministerul Culturii, anunță stirileprotv.ro.

  Șefa acestui minister, Corina Șuteu, a mers la Parlament să-i convingă pe senatori că cinematografia româneasca are nevoie de mai mulți bani. Dar aleșii au anunțat-o că nu vor vota o lege care să introducă taxe suplimentare.

  Din dorința de a aduce cât mai multe fonduri pentru susținerea filmul românesc, Ministerul Culturii a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență care prevede colectarea de noi taxe de la populație. Cum au aflat despre intențiile ministrului Culturii, Corina Șuteu, senatorii din comisia de specialitate au chemat-o la audieri.

  Georgica Severin, președintele Comisiei de cultură a Senatului: „Trebuie să ne raportăm și la interesul cinematografiei, dar și la interesul introducerii unor taxe care, până la urmă, vor fi suportate de cetățeni, nu de multinaționale”.

  Potrivit proiectului lansat în dezbatere publică, un procent din încasările realizate de furnizorii de internet, inclusiv pe telefonul mobil, vor merge la fondul cinematografic. S-ar strânge aproximativ 65 de milioane de lei, într-un an, dintr-o astfel de taxă pe internet.

  Bani în plus ar urma să vină și din vânzarea biletelor la cinema. Documentul de la Ministerul Culturii prevede colectarea unei contribuții de 5% din încasările provenite din comunicarea publică a filmelor, în cinematografe sau în alte spații publice.

  Georgică Severin, președintele Comisiei de cultură a Senatului: „Încercați să ajutați o industrie, dar nu o faceți omorând o altă industrie. Cu tot respectul!”.

  Senatorii i-au transmis ministrului că nu vor susține astfel de măsuri.

  Corina Șuteu a anunțat că nu renunță la ideea de a ajuta cu bani cinematografia românească, dar a admis că va ține cont și de sugestiile parlamentarilor.

  În plus, atât Consiliul Național al Audiovizualului, cât și Consiliul Național al Cinematografiei au criticat proiectul lansat în dezbatere publică.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.