marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Culturii îl consideră pe Eminescu „cel mai mare poet CARE l-a dat România”… dar nu a putut să reproducă decât un singur vers din „Luceafărul”

  de Special Arad | 15 ianuarie 2019, 9:44 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit la Digi24 despre ce reprezintă pentru el „ca român, ca și cadru didactic” poetul Mihai Eminescu. Exprimarea demnitarului, care este licențiat în matematică, a lăsat, însă, de dorit.

  „Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca și cadru didactic….eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România (corect „pe care l-a dat”- n.r.), cel puțin până în momentul de față. O operă extraordinară”, a spus ministrul Culturii.

  Daniel Breaz s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat dacă are în minte niște versuri de Mihai Eminescu și dacă le poate recita. Pe deasupra, a făcut mai multe cacofonii: „Cred că câteva versuri din Luceafărul există în mintea fiecărui român”.

  „Și cu ce semnificație? Dacă ne și spuneți versurile…”, a insistat moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu.

  „Acum ce facem aici? Suntem la o oră de română, în care să fac comentariul literar al versurilor?”, a ripostat Ministrul Culturii.

  Până la urmă, Daniel Breaz a reușit să reproducă un singur vers din „Luceafărul”, „Cobori în jos, luceafăr blând”, dar a preferat să oprească aici discuția, refuzând să spună ce înseamnă această poezie pentru omul (și, nu în ultimul rând, Ministrul Culturii) Daniel Breaz.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.