luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Apărării, despre pericolul extinderii războiului în Moldova: „Se încearcă căutarea unor motive de intervenţie, nu ne lasă reci acest lucru”

  de - | 4 mai 2022, 8:33 AM | Politikos

  0

  Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu

  Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că nu există date conform cărora Rusia ar planifica un atac la gurile Dunării sau asupra Republicii Moldova, însă „autorităţile române sunt vigilente şi flancul estic al NATO este pregătit pentru orice situaţie”. El remarcă o altă fază a propagandei ruse, care vorbeşte despre arme nucleare pentru a acoperi insuccesele de pe front.

  „Ceea ce se întâmplă în Transnistria, este adevărat, au fost doar patru evenimente în trei zile, patru evenimente izolate în Transnistria. Nu arată acestea un pericol iminent, şi astăzi am comunicat şi noi cu autorităţile din Republica Moldova, au anunţat şi public: nu există date că va exista un atac în Republica Moldova, însă faptul că se încearcă căutarea unor motive de intervenţie sigur că nu este de natură să ne lase reci acest lucru. Autorităţile din Republica Moldova spun că situaţia este sub control, ei ţin legătura şi cu ucrainenii”, a afirmat Vasile Dîncu, marţi seară, la Digi 24, potrivit news.ro.

  Ministrul Apărării Naţionale a spus că, deşi nu există date care să indice că va exista „un atac al Rusiei la gurile Dunării sau la adresa Moldovei”, iar multe declaraţii sunt unele „politice”, acţiunile Rusiei, care a atacat recent Odesa, sunt de natură a îngrijora.

  media 149847080630735500

  „Acest moment nu este un moment în care să ne îngrijorăm cu privire la un atac, dar suntem vigilenţi şi prin toate forţele de pe flancul estic supraveghem această situaţie şi suntem pregătiţi pentru orice situaţie”, a adăugat ministrul Apărării.

  Vasile Dîncu a afirmat că „propaganda rusă a intrat într-o altă fază” şi a făcut referire la discursul în care se vorbeşte despre arme nucleare.

  „Ceea ce observă toţi, inclusiv analiştii ruşi care sunt mai lucizi, este următorul lucru: toate aceste insuccese de pe front au încercat să fie transferate şi rezolvate printr-o creştere a retoricii nucleare, pentru că, au observat şi specialiştii NATO că de fapt această retorică nucleară este una care este susţinută mai ales de către cei mai tari propagandişti ai lui Putin, ceilalţi sunt mai rezervaţi”, a mai spus Vasile Dîncu.

  Ministrul Apărării a precizat că rachetele nucleare ale Rusiei „nu sunt pregătite pentru a fi amorsate”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.