sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ministerul Sănătății a alocat peste 8.000 de doze cu diferite vaccinuri județului Arad

  de Special Arad | 8 noiembrie 2016, 11:20 AM | Sănătate

  0

  Știri Arad. Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad informează populaţia că Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Arad un număr de 5200 doze vaccin BCG şi 3531 doze vaccin hexavalent (Hexacima) şi începând cu data de 08.11.a.c. se va distribui către maternităţile din judeţ şi vaccin anti hepatitic B de tip pediatric, pe lângă  cantităţile deja existente de vaccin ROR şi vaccin antigripal. Produsele se administrează gratuit în cadrul Programul național de vaccinare.

  Vaccinul BCG (vaccin împotriva tuberculozei) a fost distribuit  în toate maternităţile din judeţ, recuperarea vaccinării sugarilor se face prin ambulatoriile de neonatologie ale maternităţii unde s-au nascut. Medicii de familie au fost informaţi în acest sens şi vor putea consilia familiile privind mobilizarea şi programarea sugarilor la maternitatea unde s-au nascut.

  Vaccinul hexavalent – Hexacima (vaccin contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilusului influenzae tip B, hepatitei B şi a poliomielitei) a fost distribuit medicilor de familie şi poate fi administrat atât copiilor eligibili cât şi pentru recuperarea restanţierilor.

  În contextul numărului crescut de cazuri de rujeolă din judeţ, reamintim populaţiei importanţa vaccinării ROR (vaccin triplu contra rujeolei, oreionului şi rubeolei) şi în acest sens recomandăm prezentarea la medicul de familie în vederea efectuării vaccinului dar şi recuperării copiilor restanţieri.

  Singura metodă de prevenţie a bolilor enumerate mai sus o reprezintă vaccinarea şi în acest sens îndemnăm populaţia să răspundă invitaţiei medicilor de familie în vederea vaccinării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.