joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ministerul Justiţiei are în plan construirea a două noi penitenciare

  de Special Arad | 12 iulie 2015, 11:56 AM | Naţional

  0

  Ministerul Justiţiei vrea să facă două studii de prefezabilitate pentru construirea a două penitenciare, unul în comuna Berceni, județul Prahova și un altul în municipiul Caracal, județul Olt, cu o capacitate de cazare de 1.000 de locuri, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.

  „Pentru asigurarea misiunii sistemului penitenciar ca serviciu public responsabil cu aplicarea regimului de detenţie şi cu asigurarea intervenţiei recuperative, (…) considerăm că este oportună construirea a două penitenciare noi, cu o capacitate de cazare de 1.000 de locuri”, conform proiectului de Hotărâre de Guvern lansat de Ministerul Justiţiei în dezbatere publică.

  În acest context, Ministerul Justiţiei menționează că, prin Hotărârea Guvernului numărul 196/2015, a fost aprobată suplimentarea bugetului instituţiei pentru anul 2015 cu două milioane de lei, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, potrivit Digi24.

  „Potrivit dispozițiilor art. 43 alin. (7) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, prin excepție de la regula generală în materie, în cazuri temeinic justificate, ordonatorii principali de credite pot efectua cheltuieli pentru achiziționarea și/sau elaborarea studiilor de fezabilitate și a altor studii aferente obiectivelor de investiții, cu aprobarea Guvernului. Astfel, prin prezenta Hotărâre a Guvernului se autorizează Ministerul Justiției, pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, să efectueze cheltuieli pentru achiziția a două studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare în Comuna Berceni, județul Prahova și în Municipiul Caracal, județul Olt”, se mai arată în proiectul de HG.

  Iniţiatorii proiectului de act normativ precizează că menţinerea şi dezvoltarea infrastructurii sistemului penitenciar s-a realizat, în principal, prin preluarea unor imobile de la alte instituţii, prin construirea de unităţi penitenciare noi şi prin modernizarea celor existente. Investiţiile au fost asigurate din fonduri publice, sumele alocate fiind limitate.

  Citește mai mult pe Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.