miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministerul de Externe anunță noile condiții de intrare în Grecia, valabile de duminică dimineață

  de - | 18 decembrie 2021, 6:44 PM | Internaţional

  0

  Autorităţile elene au revizuit condiţiile de intrare în Republica Elenă în contextul pandemiei de COVID-19. Începând de duminică, ora 6.00, până pe 10 ianuarie 2022, intrarea pe teritoriul acestei ţări va fi permisă cu respectarea cumulativă a două condiţii: completarea formularului de localizare și prezentarea unui test negativ, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe.

  Condiţiile de intrare în Grecia sunt:

  -completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de provenienţă. Formularul este accesibil pe https://travel.gov.gr/#/;
  -prezentarea, la intrarea pe teritoriul elen, a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2. Testul poate fi de tip PCR, efectuat în ultimele 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen, sau antigen (rapid), efectuat cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Ambele tipuri de teste trebuie efectuate în laboratoare de referinţă din statul de origine sau de tranzit, ori în laboratoare publice sau private, certificate de autoritatea naţională din statul respectiv. Documentul care atestă rezultatul testării negative poate fi redactat în limbile greacă, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă sau rusă şi trebuie să includă numele şi prenumele persoanei, aşa cum este menţionat în documentul de călătorie (paşaport).

  Sunt exceptaţi de la obligativitatea prezentării unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 minorii cu vârsta de până în 5 (cinci) ani, precizează MAE într-un comunicat.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.