marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Miki, unde te-ai grăbit? Plecarea ta ne doare, ne doare tare…

  Credeam că șocul – atât la propriu cât și la figurat – exploziei din Vlaicu, cu care ne-am trezit sâmbătă dimineața, este de ajuns pentru acest weekend de final de mai. Chiar prea mult. Dar seara de duminică ne-a adus o nouă veste care ne întristează, o veste sinonimă cu durerea: a murit Miki…

  Miki Lukacs, pe care majoritatea celor care l-au cunoscut îl știau ca Miki Moto atât datorită contului său de Facebook cât mai ales datorită plăcerii sale pentru motoare, și-a pierdut viața în accidentul cu motocicleta petrecut aproape de intrarea în localitatea Covăsânț. Inițial voiam să scriu că Miki a lăsat un gol imens în comunitatea motocicliștilor, dar nu era tocmai corect. Dispariția lui Miki a lansat o undă de șoc printre toți cei care l-au cunoscut, indiferent de circumstanțe.

  Un boem, așa era Miki în toți acești ani de când ne cunoșteam, și a sfârșit fiind tot boem… Miki era altfel, Miki trăia altfel și căuta mereu momente altfel. În ultima sa zi de viață a vrut să iasă din cotidian. A plecat din oraș pentru a-și oferi liniște, pentru a-i da calitate timpului său, iar el ținea foarte mult la asta. A ales un local din Șiria care are în oferta sa liniștea, verdeața, socializarea de calitate și un loc perfect pentru poze. Și-a fotografiat motocicleta, achiziționată nu cu mult din în urmă, tocmai pentru a o pune în evidență într-un loc special, așa cum este crama Villa Veche, motocicleta fiind scoasă la vânzare în urmă cu câteva zile. Miki voia să facă o ultimă ieșire cu aceasta înainte de a o vinde, dar nu s-a gândit nicio clipă că va fi ultimul drum din viața sa. Un moment nefericit, un derapaj și un cap de pod care era prin preajmă, ni l-au luat pe Miki de lângă noi. Pentru totdeauna…

  Când am văzut comunicatul venit de la poliție speram să nu-l cunosc pe „bărbatul de 37 de ani” enunțat acolo. Nu am avut noroc. În câteva zeci de minute mi s-a spus: „E Miki Moto”. Și brusc m-am întristat. În minte îmi veneau cafelele băute cu el la terasa Art Caffe, discuțiile pe care le-am purtat mai ales în ultimii ani, profunzimea pe care o avea acest om pasionat de viață, iubitor de momente de calitate, amator de sport și de călătorii cu motocicleta.

  Miki se respecta în fiecare moment al vieții sale, își respecta trupul și la fel își respecta mintea, iar asta o pot confirma și cei care l-au cunoscut doar pentru câteva clipe, așa cum este cazul celui care deține localul Vila Veche din Șiria prin comentariul său de pe Facebook de după teribila veste:

  „Un tip atât de grozav, atât de prietenos! Am fost onoarea mea să-l cunosc chiar și pentru o perioadă atât de scurtă de timp. Condoleanțele mele sincere familiei sale!” (proprietarul cramei Villa Veche)

  Ar fi un clișeu să spun că Miki s-a stins în timp ce făcea ceea ce îi plăcea mai mult. Miki făcea în majoritatea timpului ceea ce îi plăcea mai mult, și îi plăceau multe. Timp de 37 de ani cât a trăit, Miki a căutat continuu fericirea.

  „Personal cred că fericirea înseamnă să fii în armonie cu tine, fizic, moral, spiritual. Să fii apreciat și iubit pentru ceea ce ești, nu pentru bunurile materiale. Să ai un om alături de care să fii tu, fără măști sau alte artificii. Să-ți permiți să râzi alături de el în hohote, dar și să plângi, dacă așa simți. Să taci, fără să te simți stânjenit, o persoană care să te înțeleagă, să te asculte în momentele dificile, fără să te acuze, judece, condamne.
  Fericirea înseamnă recunoștință pentru fiecare zi trăită, capacitatea de a te bucura de chestiile mărunte (care la sfârșit se dovedesc a fi cele mai importante), iubirea pe care o simți pentru tine, dar și pentru cei din preajmă, conștientizarea faptului că trecutul nu poate fi schimbat, în schimb, ai un cuvânt de spus în privința viitorului.
  Fericirea înseamnă să fii așteptat cu iubire acolo unde îți dorești din tot sufletul să ajungi”, scria Miki în urmă cu două săptămâni.

  miki vila

  Foto: Ultima poză din viața lui Miki, o poză făcută cu o oră înainte de accident

  Legat de ultima poză din viața lui Miki, aș vrea să mai spun ceva și despre ea. Avea în față un pahar de vin și ne zâmbea pe sub mustață de sub costumul de motociclist, la o masă din curtea cramei. A plecat apoi tocmai pe „Drumul vinului”, drumul pe care și-a găsit sfârșitul. Unii s-au grăbit să spună: „păi a băut…” Sunt convins că nu a făcut-o. Acel pahar a dat calitate ultimelor sale momente, a fost ingredientul care a făcut socializarea mai plăcută pentru el într-un loc nou, cu oameni noi. Probabil că a gustat din el, dar nu mai mult de atât. Miki nu consuma alcool nici atunci când nu trebuia să conducă…

  Ne vei lipsi, Miki! Unde te-ai grăbit? Mai aveai atâtea momente frumoase de trăit…

  Drum lin printre îngeri…

  Condoleanțe familiei!

  Cât de mult și-a iubit mama…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. E um motocoist undeva in zona piata Avram Iancu- Tribunul Dobra- Boul Rosu care are o toba modificata si face un zgomot infernal.
   Ziua, hai, treaca-mearga, dar cand acceleteaza noaptea dupa miezul noptii, e deranjant.
   Eu speram sa fie idiotul respectiv.

   --11 voturi
   +1
   -1
  2. Nu era comentariu? Ce era? Am spus doar că este cu un pericol mai puțin în trafic. De asemenea specimene, care nu respectă cele mai elementare reguli rutiere, nu este nici o problemă că sfârșesc așa. Întâlnesc zilnic asemenea,, bizoni”în trafic.

   --3 voturi
   +1
   -1
  3. Eroi online 🤦‍♂️🤦‍♂️ toate fetitele au pareri pe net dar curaj din parti…..fostii fraieri ai scolii au frustrari si ei se bucura „sa moara” . La teatru sunt toti daca aveti cva de spus fata in fata nu va faceti ca nu stiti unde dati de ei……..

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.