Miki, al patrulea! Sorin Mîneran este din nou campionul României. Pentru a 4-a oară consecutiv (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 17 octombrie 2017, 4:16 PM | Sport

  1

  A trecut prin multe… A fost dat afară de la clubul la care era legitimat, apoi a fost târât într-un scandal de dopaj inventat, dar el nu a cedat. Miki, adică Sorin Mîneran, face în continuare ceea ce știe mai bine: aleargă.

  S-a prezentat la startul Maratonului Internațional de la București și, din nou, l-a câștigat. Sorin Mîneran a devenit pentru a 4-a oară consecutiv campion al României în cea mai lungă probă olimpică de alergare din atletism.

  După 23 de kilometri parcurși, Sorin era al doilea la 47 de secunde de atletul român cu care se bătea pentru titlu. „Am alergat ca un metronom. Am avut același timp pe fiecare kilometru parcurs. Am avut răbdare și la kilometrul 36 am ajuns primul iar apoi l-am depășit pe adversarul meu cu mai bine de două minute”, spune Sorin, foarte fericit pentru o nouă victorie.

  În cadrul maratonului au fost invitați și atleți din Africa, mai precis din Kenya și Etiopia, aceștia ocupând primele șase poziții, urmați fiind de Mîneran. Kenyanul Duncan Cheruiyot Koech, campionul din 2010, a câștigat și acum cu timpul de 2 h 13 min 13 sec, urmat de compatriotul său Hosea Kipkemboi, 2 h 14 min 19 sec și etiopianul Gezahegn Muleta Keneni, 2 h 15 min 02 sec.

  Este o performanță unică pentru atletismul arădean, sport care de patru ani dă campionul României la maraton. Sorin va continua să mai alerge în acest an la câteva concursuri de semimaraton, dar marele său obiectiv este stabilirea baremului de 2 h 19 min 00 sec la maraton, barem care i-ar asigura calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

  „Vreau să mulțumesc sponsorilor mei și lui Dumnezeu”, ne spune, scurt, cvadruplul campion al țării.

  Aseară, la antrenamentul de pe arena Gloria, Sorin a fost felicitat de prietenii și prietenele sale, iar în cinstea victoriei s-a deschis o sticlă de șampanie.

  mineran 2 mineran 3

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.