duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mii de refugiați din Orient au pătruns în Ungaria zilele trecute, aproape de granița cu România

  de - | 27 august 2015, 11:46 AM | Internaţional

  0

  Mii de imigranţi continuă să intre în fiecare zi în Europa, alungaţi de conflictele nesfârşite din Orient sau din nordul Africii. În drumul lor spre Vest par dispuşi să treacă peste orice obstacole, inclusiv peste gardurile de sârmă ghimpată. În faţa situaţiei fără precent, ţările europene par nepregătite şi încearcă să găsească soluţii de moment.

  Aproape de România, în localitatea Röszke din județul Csongrád (Ungaria), în ultimele 24 de ore au intrat aproximativ 3.000 de refugiați, relatează Digi24.

  Au fost tensiuni la graniţa dintre Serbia şi Ungaria. Autorităţile maghiare au declarat că imigranţii care vin în număr tot mai mare la frontiera maghiaro-sârbă devin din ce în ce mai agitaţi. Ieri, în cursul zilei, un incident la un centru de înregistrare a fost aplanat de poliţie cu gaze lacrimogene, iar aseară, mai bine de 200 de persoane au fugit chiar de sub ochii poliţiştilor.

  Deși în ultimele 24 de ore a fost depășit recordul de refugiați intrați în Ungaria – 3.000 de persoane înregistrate doar în județul Csongrad, față de 2.000, 2.500 în zilele anterioare – situația este mult mai calmă azi, relatează trimisul special Digi24 în Ungaria, Dan Codre.

  În această dimineață, tabăra improvizată pe marginea drumului, unde sunt înregistrați imigranții, este aproape goală, iar de-a lungul liniei ferate pe care treceau grupuri de migranți nu mai vine nimeni. Se pare că acest val de refugiați s-a încheiat.

  Pe de altă parte, în Ungaria sunt încă mii de oameni care încearcă să ajungă spre vestul Europei. Alţii, însă, vor mai rămâne ceva timp pe teritoriul Ungariei, iar oficialii încearcă să găsească resurse pentru a-i ajuta.

  Foto: 444.hu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.