37 de migranți ascunși în două mijloace de transport înmatriculate în Polonia și Turcia

  de Special Arad | 18 March 2023, 7:22 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 37 de cetăţeni din Bangladesh, Pakistan și Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-o autoutilitară și un ansamblu rutier încărcate cu paleți și metal. Marfa trebuia să ajungă în Austria. Șoferii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

  Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad anunță că „în ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean georgian și un turc, aflați la volanul unei autoutilitare și unui ansamblu rutier înmatriculate în Polonia și Turcia. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți și metal pentru societăți comerciale din Austria. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv în lăzile de depozitare din părțile laterale ale semiremorcii, în total, 37 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan și Nepal, intrați legal în România. În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.