joi, 21 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Migranți ascunși în lăzile din lateralul semiremorcii unui camion, depistați la frontiera Nădlac II

  de Ioana Costaș | 17 iulie 2023, 1:36 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, în total, ascunși într-un automarfar, respectiv pe jos, 31 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. În ansamblul rutier cetățenii au fost depistați în lăzile din lateralul semiremorcii.

  Migranții din automarfar au fost descoperiți luni dimineața, în jurul orei 05:40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Aici s-a prezentat – pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară – un cetăţean bulgar. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pâine congelată pe ruta Grecia-Germania.

  „În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele de depozitare situate pe lateralul semiremorcii, 16 cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Irak și Siria, intrați legal în România în baza documentelor personale”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

  La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în cadrul acţiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, au observat, în apropierea liniei de frontieră, mai multe grupuri de persoane care se deplasau pe jos pe direcția statului vecin.

  „S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau cetățenii și interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduși la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba în total de 15 persoane din Nepal, Sri Lanka și Pakistan, cu vârste curpinse între 18 și 50 de ani, intrați legal în România”, a precizat STPF Arad.

  Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, respectiv pe jos.

  Citește și: Peste 500 de migranți au fost luați în custodie publică în perioada ianuarie-mai, în Centrele de Cazare a Străinilor din Arad și Otopeni

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.