joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  58 de migranți ascunși în două camioane, depistați la frontierele Nădlac I și II

  de Special Arad | 11 decembrie 2023, 2:17 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I și Nădlac ll, au depistat, duminică, 58 de cetăţeni din Siria, Irak și Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două camioane.

  „La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier pentru o societate comercială din Danemarca.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, printre bunurile transportate, 43 de cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak și Iran, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

  Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I au efectuat controlul, la ieșirea din țară, asupra unui automarfar condus de un cetățean turc ce transporta fructe pe ruta Turcia – Austria.

  În urma controlului, au fost descoperiți, în compartimentul destinat transportului de marfă, 15 cetățeni străini.

  La verificări, colegii noștri au stabilit ca persoanele sunt cetățeni din Siria care doreau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

  În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun”, a transmis Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: Control judiciar pentru trafic de migranți. Un bucureștean s-a prezentat la PTF Nădlac cu 16 cetățeni străini ascunși într-un locaș special amenajat, într-o autoutilitară

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.