miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  Micul Mondial de pe Ștrandul Neptun. Văzut cu prietenii, ca pe vremuri. Și ce vremuri… (Foto)

  de Lucian Dănilă | 26 iunie 2018, 3:38 PM | Sport

  1

  S-a făcut de-un majorat de când nu am mai văzut meciurile României la un turneu final pe Ștrandul Neptun. Ultimul meci țin minte că a fost acel România – Germania, scor 1-1, pe o terasă pe care eram aproximativ 50 de persoane. Atunci era „Euro 2000”, nu Mondial ca și acum. Televizorul era cam cât o tabletă mai mare din zilele noastre, dar nici nu conta. Nu aveam diagonale mari, dar aveam echipă adevărată care juca numai din diagonale. Și ce bun geometrician mai era Hagi. Ce vremuri…

  M-am întors pe ștrand în vremuri de Mondial, dar nu pentru a vedea meciuri la televizor ci pentru a fi „jurat” alături de prietenii Giuliano Junc (altfel, mare fan al Germaniei) și Tudor Vasil la o competiție națională a firmelor. Am fost invitați de un alt prieten, Cătălin Lăpușcă. E tradițional turneul, e intitulat Cupa Rubio și vin echipe de prin Arad, Timișoara, chiar Sfântu Gheorghe sau Sibiu, cu nume unul mai nepronunțabil ca altul: Eberspacher, ZF TRW sau Draxlmaier… Altfel spus, un mic Mondial, turneu la care am auzit vorbindu-se în română, în germană, în maghiară și în engleză. Exact cum spuneam, mic Mondial…

  Nu a fost pentru cei cu două picioare stângi, dimpotrivă, chiar a fost de un nivel bun. Am văzut la lucru un fost jucător important din prima ligă, Leo Naidin, fotbalist care a îmbrăcat tricourile unor echipe ca Poli Timișoara, FC Bihor, Poli Iași, Dinamo sau chiar al azerilor de la Neftchi Baku. Leo a jucat pentru Zoppas, de la care a absentat arădeanul nostru, Bogdan Bozian. Așa am aflat că Zoppas este pe locul 2 în puternicul campionat de minifotbal al Timișoarei, iar Naidin continuă să joace și să antreneze la cei 38 de ani în Liga a 4-a din Timiș. Zoppas e de la Timișoara, la fel ca și ContiTech, echipă în care au excelat Radu Cristian și Ovidiu Ignea, fratele fostului utist Alin Ignea.

  IMG 3116

  S-au împărțit pe grupe, Zoppas într-una, ContiTech în cealaltă. Grupe de patru echipe în care a jucat fiecare cu fiecare, tur – retur, meciurile fiind de 8 minute. Nici bine nu se încheia unul, că alții deja erau cu mingea la centru să dea drumul la celălalt. Organizarea a fost ireproșabilă, la fel și cei doi arbitri: Dorinel Herțeg și Tudor Jurcă.

  Zoppas a defilat în grupa ei. Chiar dacă a remizat de două ori, 0-0 de fiecare dată, cu Draxlmaier, nu a avut nicio emoție în a câștiga grupa. În această grupă a fost și Joysson (fosta Takata) din Arad. Trei victorii cu 1-0, două cu Faist și una cu Draxlmaier, i-au făcut pe arădeni să încheie pe trei în grupă. Draxlmaier s-a calificat în semifinale de pe locul al doilea, dar nimic nu anunța ceea ce avea să urmeze…

  IMG 3194

  În Grupa B, ContiTech a spulberat tot. Cu excepția unui egal, scor 0-0 cu ZF TRW, ContiTech a obținut cinci victorii în șase meciuri iar golaverajul a fost de 15-1! Surpriza a fost Autoliv Sfântu Gheorghe, grupare care a marcat doar două goluri și a încasat 11! Cele două goluri, plus o remiză de 0-0, i-au făcut pe fanii lui Sepsi să se claseze pe locul al doilea al grupei și se pregăteau de semifinala, cam inegală, cu Zoppas.

  În semifinale s-au produs marile surprize. Zoppas a dominat tot jocul cu Autoliv, echipă a căror jucători aveau deja câteva beri consumate… Dar Zoppas nu a reușit să marcheze niciodată, asta după ce Autoliv lua 9-0 în grupe în 16 minute cu ContiTech! Și, ca la Mondiale, marea surpriză avea să se producă după executarea loviturilor de departajare. După mai bine de 20 de execuții, Autoliv s-a calificat în finală, iar echipa lui Naidin, altfel poate cel mai bun jucător al turneului, se pregătea petru finala mică!

  IMG 3186

  ContiTech, echipa care a marcat 15 goluri până în semifinale, nu a reușit să marcheze niciodată în poarta celor de la Draxlmaier. „Movii” de la Draxlmaier au marcat în ultimele secvențe ale meciului și așa am avut parte de o finală surpriză: Autoliv Sfântu Gheorghe – Draxlmaier.

  În finala mică, Zoppas a trecut cu 2-0 de ContiTech, Naidin reușind poate golul turneului, după ce i-a trimis la jumătatea terenului mingea printre picioare unui adversar iar apoi l-a executat pe portarul advers cu un șut din afara careului.

  În finala mare, Draxlmaier s-a impus cu 3-0. Omul jocului a fost Zoltan Kovacs care a reușit un hatt-trick, ceea ce ne-a și făcut pe noi, „jurații”, să îi oferim titlul de „cel mai bun jucător al turneului”. Nu puteam să nu o facem după așa o finală…

  Golgeterul competiției a fost Radu cristian de la ContiTech cu 11 goluri.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.