marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Microsoft lansează un smartwatch care să rivalizeze cu produsele Samsung şi Apple

  de Special Arad | 20 octombrie 2014, 3:39 PM | IT

  0

  Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, va lansa un ceas inteligent peste câteva săptămâni, intrând astfel pe o piaţă unde va concura alături de Samsung şi Apple, şi a cărei valoare este estimată că va atinge 7,1 miliarde de dolari anul viitor, relatează Forbes, conform Mediafax.
  Smart watch-ul pe care Microsoft îl va prezenta peste câteva săptămâni monitorizează permanent ritmul cardiac al persoanei care îl poartă şi este compatibil cu toate sistemele de operare disponibile pe piaţă, nu doar cu Windows.
  Ceasul inteligent va fi dotat cu o baterie cu autonomie de funcţionare de două zile, potrivit surselor Forbes. Această caracteristică ar oferi dispozitivului purtabil produs de Microsoft un avantaj în faţa ceasurilor inteligente produse de Samsung şi Motorola, Gear şi Moto 360, ale căror baterii au o autonomie de funcţionare de aproximativ 24 de ore.
  Dispozitivul va fi disponibil în magazine înainte de începerea sezonului sărbătorilor de iarnă, un interval pe care şi Apple l-a vizat pentru creşterea vânzărilor din acest an.
  De altfel, Apple a prezentat, la începutul lunii septembrie, dispozitivul Apple Watch, care însă nu va putea fi cumpărat până la începutul anului 2015. Pre?ul de pornire va fi de 349 de dolari.
  În mai, Forbes a publicat informaţia potrivit căreia Microsoft lucrează la crearea unui ceas inteligent, care urmează să fie lansat în aceeaşi perioadă cu produsele competitorilor Apple, Google şi Samsung.
  Posibilitatea pe care Microsoft o oferă clienţilor de a folosi ceasul inteligent cu orice sistem de operare asigură accesul la un număr mai mare de utilizatori decât Apple Watch, de exemplu, care este compatibil doar cu dispozitivele care rulează pe platforma iOS.
  De altfel, de la preluarea conducerii companiei de către Satya Nadella în acest an, Microsoft s-a orientat spre crearea unor produse compatibile cu toate sistemele de operare existente pe piaţă, nu doar cu Windows, aşa cum s-a întâmplat sub conducerea predecesorului său, Steve Ballmer. Schimbarea de strategie s-a impus în urma modificării structurii pieţei, în condiţiile în care smartphone-urile Windows au o cotă de piaţă de doar 2,5% la nivel mondial, potrivit companiei de cercetare de piaţă IDC.
  La începutul lunii octombrie, Microsoft a prezentat noul sistem de operare Windows 10, care va fi disponibil pentru cumpărare la jumătatea anului viitor, şi care include un app store şi măsuri sporite de securitate.
  De asemenea, în mai, compania americană a lansat o versiune cu ecran mai mare a tabletelor Surface, Surface Pro 3, dispozitiv pe care Microsoft îl consideră un potenţial înlocuitor al laptopurilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.