Meteorologii avertizează: caniculă în vestul țării!

  de Special Arad | 17 June 2016, 8:44 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Vremea devine caniculară de vineri până sâmbătă seară în vestul, centrul şi sudul ţării, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 şi 37 de grade.Și locuitorii Capitalei vor avea parte de vreme caniculară, cu 36 de grade la umbră. Cerul va fi senin, vântul abia se va simţi, aşa că disconfortul termic va fi destul de mare. Presiunea aerului se va menţine însă la valori scăzute.

  Singurele valori confortabile de temperatură vor fi la malul mării, unde se vor înregistra între 25 şi 28 de grade Celsius.

  Spre seară, în vestul şi nord-vestul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, îşi vor face apariţia aversele, cu vijelii şi frecvente descărcări electrice.

  Foarte cald va fi şi sâmbătă în regiunile sudice, unde şi indicele temperatură umezeală, ITU, va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Însă la munte, în vest, centru şi nord, vremea se răceşte şi va fi instabilă. De duminică, vremea se mai răcoreşte puţin şi prin sud, dar nu scăpăm de ploi, care vor apărea după-amiaza în majoritatea zonelor.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.