luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce anunță meteorologii pentru începutul de toamnă

  de - | 2 septembrie 2023, 12:56 PM | Naţional

  0

  Început de toamnă mai cald decât în mod obișnuit anunță meteorologii, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Română. De luni însă vremea se schimbă radical. Temperaturile vor scădea accentuat, iar furtunile violente vor mătura tot mai multe regiuni.

  Sfârșitul de săptămână aduce valori ce vor caracteriza o vreme în încălzire, 33-34 grade Celsius, în special în sudul țării. Ne apropiem din nou de pragul unei zile de caniculă.

  Săptămâna următoare va debuta însă cu o vreme în răcire, în special în jumătate de sud-est, acolo unde temperaturile se vor situa doar până la cel mult 25 grade Celsius, în timp ce în partea de vest vom mai consemna valori peste pragul unei zile de vară, peste 25 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru România TV.

  Conform prognozei ANM, în săptămâna 4-11 septembrie, vlorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de est a țării, dar și deficitar în regiunile vestice și nord-vestice.

  Căldură în sud estul țării

  Sâmbătă, 2 septembrie, vremea va fi în general frumoasă, dar şi cãlduroasă îndeosebi în sudul şi sud-estul ţării. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări după-amiaza la munte, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali, iar noaptea în extremitatea de nord, zone unde izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral.

  Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 grade Ceelsius, iar cele minime între 8-9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20-22 grade Celsius pe litoral. La sfârşitul nopţii, izolat se va forma ceaţă„, anunță meteorologii.

  În București, vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică în jurul valorii de 31 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 14 și 17 grade Celsius.

  Duminică se întorc ploile

  Duminică, 3 septembrie, vremea va deveni în general instabilă. În jumãtatea de nord-vest a ţãrii, înnorările se vor accentua treptat începând din orele amiezii, aria fenomenelor de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului) se va extinde, iar pe alocuri valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât în ziua anterioară (dar apropiate de normele perioadei).

  Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi izolat vor fi posibile vijelii şi grindină. În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, ziua cerul va fi variabil, dar în cursul nopţii, manifestări de instabilitate vor fi pe arii relativ extinse. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 grade Celsius, iar cele minime între 10 grade în depresiuni şi 21 grade Celsius pe litoral.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.