joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Meta a eliminat aproape 5000 de conturi de trolli din China, care pretindeau că sunt americani și postau mesaje provocatoare despre avort și asistență medicală

  de - | 2 decembrie 2023, 9:45 AM | Internaţional

  0

  Compania Meta anunță că în jur de 4.700 de conturi false de Facebook, operate din China, foloseau fotografii de profil și nume preluate de la alți utilizatori reali și dezbăteau subiecte precum avortul, problemele legate de războiul cultural și ajutorul acordat Ucrainei, în încercarea de a diviza societatea americană, scrie Biziday, citând BBC.

  Membrii rețelei își distribuiau și apreciau reciproc postările, iar o parte din conținut părea să fie preluat pe X (Twitter), arată Meta într-un raport. Compania nu a făcut legătura între conturile false și oficiali de la Beijing, dar a observat o creștere a numărului de astfel de rețele cu sediul în China înaintea alegerilor electorale din SUA, care urmează să aibă loc în 2024.

  În raportul publicat de Meta se arată că aceste conturi au copiat postări ale unor politicieni americani (republicani și democrați), printre care și fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis și reprezentanții Matt Gaetz și Jim Jordan.

  Meta a publicat și exemple. Un cont a redistribuit cuvintele dintr-un tweet de la începutul acestui an al congresmanului democrat Sylvia Garcia. Aceasta a criticat legile privind avortul din Texas și a scris: „Să nu uităm – avortul este asistență medicală”. Dar un alt cont din rețea a copiat și lipit un tweet al reprezentantului republican Ronny Jackson, care a scris: „Dolarii contribuabililor nu ar trebui să finanțeze NICIODATĂ deplasările pentru avorturi”.

  Meta susține că rețeaua chineză de trolli a fost oprită înainte de a ajunge în atenția utilizatorilor reali.

  Ben Nimmo, cel care conduce investigațiile privind comportamentul neautentic pe platformele companiei, a spus că astfel de rețele „încă se luptă să-și construiască audiențe, dar sunt un avertisment”, scrie BBC. „Agenții străini încearcă să ajungă la oameni prin internet înainte de alegerile de anul viitor și trebuie să rămânem vigilenți”, a adăugat acesta.

  Compania a anunțat că a descoperit, de asemenea, două rețele mai mici, una cu sediul în China și concentrată pe India și Tibet, și una cu sediul în Rusia, care a postat în principal în engleză despre invadarea Ucrainei și a promovat diferite canale Telegram.

  Rețelele rusești, care au determinat compania să se concentreze pe campanii neautentice după alegerile din 2016, s-au concentrat tot mai mult pe războiul din Ucraina și au încercat să submineze sprijinul internațional pentru Kiev, se arată în raport.

  Sursa: Biziday / BBC

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.