sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Messi, în lacrimi la ultima sa conferință la FC Barcelona: „Eu și familia mea voiam să rămânem…”

  de Special Arad | 8 august 2021, 3:05 PM | Sport

  0

  Leo Messi, probabil cel mai bun jucător al planetei în ultimii 20 de ani, se desparte de clubul la care a evoluat mai bine de două decenii, FC Barcelona, clubul la care a scris istorie câștigând tot ceea ce era de câștigat.

  Zilele trecute s-a făcut anunțul oficial că argentinianul nu a mai prelungit sau că nu a mai putut prelungi contractul cu gruparea catalană din cauza condițiilor financiare ale clubului. La ultima sa conferință de presă, Leo a fost copleşit de emoţii. Evenimentul a avut loc sub privirile celorlalţi fotbalişti ai Barcelonei, prezenţi şi ei, în sala de conferinţă, iar în curtea stadionului „Nou Camp” s-au adunat sute de oameni.

  „În ultimele zile, m-am gândit la ce ar trebui să spun. E foarte dificil pentru mine, după atâţia ani, am fost aici toată viaţa! Anul trecut ştiam ce voi spune, pentru că atunci chiar voiam să plec. Dar anul ăsta nu eram pregătit. Atât eu, cât şi familia mea voiam să rămânem aici, să stăm acasă şi să ne bucurăm de viaţa pe care o avem în Barcelona de atâţia ani. Toţi anii aceştia pe care i-am avut au fost extraordinari. Am fost toată viaţa mea aici, încă de când aveam 13 ani. Nu mi-am imaginat niciodată că o să spun „adio“.

  M-am oferit să reduc salariul cu 50%. Nu mi-au cerut nimic mai mult. Am făcut tot ce s-a putut. Aşa cum a spus preşedintele, clubul are o datorie foarte mare. Nu e posibil să rămân. Trebuie să mă gândesc la viitorul meu, la cariera mea, la ce trebuie să fac. Cum am mai spus, am făcut totul pentru a rămâne. Dar nu e posibil. Nu e nimic de spus. Am făcut tot ce era posibil.

  Am făcut totul, eu, clubul şi Laporta (n.r. – Juan Laporta, preşedinte Barcelona). Dar nu s-a putut mai mult din cauza Ligii. Am făcut totul. Am vrut să rămân, dar nu s-a putut. Totul era aranjat, dar din cauza Ligii, nu s-a putut face. Eram cu totul de acord. Clubul n-a putut înregistra contractul.

  Jucătorii vin şi pleacă. Aşa cum a spus şi Laporta, clubul e mai important decât oricine. Într-un final, se vor obişnui fanii. Va fi ciudat la început. Nu mi-am imaginat niciodată că voi pleca aşa. E greu fără suporteri. Plec fără să văd fanii. Îmi imaginam stadionul plin, putând să-mi iau la revedere cum trebuie.

  messi conf 2

  Voi veni aici ca adversar şi voi da totul pentru a câştiga. Voi termina cariera în felul meu, încercând să câştig totul. Vreau să câştig. Asta e mentalitate mea. O să merg la o echipă care poate fi adversara Barcelonei, dar nu voiam să plec.

  PSG e o posibilitate. N-am nimic confirmat cu nimeni. Când a fost făcut anunţul oficial, am primit multe telefoane, de la multe cluburi interesate. Pentru moment, nu am nimic concretizat cu nimeni, doar discuţii! Sper să revin şi să fiu parte din club, să ajut clubul să fie cel mai bun din lume. Asta e tot ce pot spune acum. M-am gândit la multe, dar nu-mi ies cuvintele. Vă mulţumesc tuturor”, a spus Messi, în lacrimi, la ultima sa conferință de presă la FC Barcelona.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.