joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Mersul a peste 100 trenuri, afectat din cauza protestului național al CFR

  de Special Arad | 20 decembrie 2021, 6:12 PM | Naţional

  0

  Protestul de la CFR a afectat mersul a 109 trenuri, iar în 54 de gări din țară activitatea este oprită, singura regională în care se lucrează în continuare fiind Timişoara.

  Directorul CFR a spus, într-o conferință de presă, că va sesiza organele de cercetare penală în legătură cu această situaţie. El a mai afirmat că toţi călătorii afectaţi de această grevă îşi vor primi banii înapoi.

  „Vom continua negocierile dacă înţeleg că nu putem avea un dialog fără o sustenabilitate din punct de vedere economic”, a declarat Ion Simu Alexandru, directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA. Simu a avansat ideea plafonării preţului la energie pentru calea ferată, ceea ce ar putea elibera fonduri necesare majorării salariilor angajaţilor de la calea ferată.

  Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi, într-o postare pe Facebook, că anul viitor toate companiile din CFR (Infrastructură, Călători, Marfă) trebuie să treacă printr-un proces de „eficientizare economică” în acord cu prevederile Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Anunțul vine în contextul în care reparatorii de locomotivă, circa 1500 de angajați, au intrat luni dimineața în grevă spontană.

  „Am discutat acum cu directorii generali și economici de la CFR, pe date economice reale. Este evident că sunt Companii în dificultate. Asta este realitatea și nu trebuie să o ascundem. Anul viitor toate Companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică. Și asta în acord cu prevederile PNRR.

  Sunt deschis la dialog, dar bazat pe argumente economice sustenabile și nu pe poziții de forță. Bineînțeles că dialogul va continua până la găsirea celor mai bune soluții. Toate modurile de transport sunt prioritare pentru mine. Asta le-am transmis astăzi și celor de la CFR”, a scris Grindeanu într-o postare pe Facebook.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.