Mergeți la EDU2Job la Expo Arad! Vă așteaptă Armata, SRI-ul, Poliția și Jandarmeria. Și nu numai…

  de Raluca Medeleanu | 11 mai 2017, 12:28 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Sute de elevi și profesori s-au perindat astăzi, de dimineață, printre standurile târgului (de succes, după cum am observat la fața locului) EDU2Job de la Expo Arad, pentru a afla ce locuri de muncă sunt disponibile în oraș, ce cursuri de formare profesională pot urma, sau care este cea mai potrivită ofertă educațională pentru ei.

  Oferta este extrem de bogată la târg, Armata, Serviciul Român de Informații, Poliția și Jandarmeria fiind „capete de afiș” ieșite din banalul unor astfel de manifestări. Acestea au prezentat tinerilor și tuturor celor interesați toate detaliile referitoare la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească în cazul în care doresc o carieră în domeniu.

  SRI caută persoane pentru angajare în domeniile informații-operațiuni, analiză de intelligence, IT&C, limbi străine, psihologie, juridic, antiterorism; Armata României, prin Centrul Militar Județean, prezintă oferte educaționale pentru învățământ liceal, postliceal și universitar; Poliția Română prin Inspectoratul Județean de Poliție, prezintă posturile scoase la concurs: agenți de poliție, șef de poliție, șef serviciu în județ; Jandarmeria Română,prin Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, prezintă, de asemenea, oferte educaționale pentru învățământ liceal, postliceal și universitar.

  Prezenți la standuri au fost și operatorii economici din municipiu și județ, aflați în căutare de noi angajați, dintre care amintim Leoni (în căutare de ingineri proiectare, ingineri de producție, ingineri de calitate, ingineri IT, șef de schimb, mecanic, operator cablaje etc.) , Maschio Gaspardo (ingineri, sudori, stivuitoriști, lăcătuși etc.), Coficab (operatori producție, operatori logistică), Kss Arad (ingineri, specialiști EDI/ERP, tehnicieni electromecanici, operatori producție etc.), Digi România (referent contabil, respondabil stocuri și inventar, broadcast designer, tehnician fibră optică, reprezentant vânzări), sau Kiss FM Arad (reprezentant vânzări).

  Pe lângă firme, vizitatorii târgului s-au putut informa și despre ofertele educaționale ale colegiilor, liceelor și școlilor de formare profesională, atât din orașul Arad cât și din diferite localități din județ, a universităților arădene și din țară, dar și a unor școli din străinătate (Ungaria).

  Târgul EDU2Job este un eveniment de maximă importanță pentru vestul României, sub aspect social și economic, care pune alături într-un mod strategic oferte din două domenii complementare: cel al educației și cel al locurilor de muncă”, spun reprezentanții Camerei de Comerț, instituția care a organizat evenimentul.

  În decursul dimineții, la târg a venit în vizită și Ministrul Educației, Pavel Năstase, care va fi prezent în această după-masă și la inaugurarea noului sediu al Inspectoratului Județean Arad cât și la universitățile arădene, Aurel Vlaicu și Vasile Goldiș.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.