Mema anului 2020 a ajuns imaginea mișcării „Stați acasă”. Cine sunt groparii dansatori din Ghana

  de - | 30 aprilie 2020, 9:35 AM | Internaţional | LOL

  0

  Celebrii ghanezi care dansează pe muzică house cu un sicriu pe umeri au devenit accidental întâi meme, apoi imaginea mişcării „Staţi acasă” în criza coronavirusului. În 2017, BBC a difuzat un reportaj despre groparii dansatori din Ghana, în 2020 scenele au devenit virale în social media şi s-au transformat în meme.

  Aceștia au ajuns atât de populari în lume încât o companie din Hong Kong a creat figurine inspirate de purtătorii de sicrie, iar o alta piese lego. Pe internet, ei au căpătat titlul de mema anului 2020.

  În ultimele săptămâni cel mai probabil i-aţi văzut peste tot pe internet, în special pe reţelele de socializare: şase tineri de culoare, îmbrăcaţi în costume şi cu ochelari de soare, care dansează cu un sicriu pe umeri, pe muzică techno.

  Povestea reală din spatele viralului a fost difuzată de BBC în 2017. Reportajul intitulat „Ghana’s dancing pallbearers” – „Groparii dansatori din Ghana” prezintă fenomenul unui alt tip de înmormântare, la care se râde, nu se plânge.

  Mai multe detalii AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.