marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Dealerul prins marți seara face parte dintr-o filieră încă incomplet destructurată…

  de Special Arad | 10 septembrie 2014, 6:19 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  TITLUL PRINCIPAL: Membru al unei rețele de traficanți de cocaină – prins aseară de polițiștii antidrog arădeni

  P.N.R., de 39 de ani, cunoscut cu antecedente penale și fără altă ocupație în afară de vânzarea de cocaină, a fost prins în flagrant aseară, în timp ce încerca să vândă a „n”-a doză unui consumator. Asupra sa s-a găsit cantitatea de 30 de grame de praf alb, care a fost analizat ca fiind cocaină. Evenimentul s-a aflat sub monitorizarea SCCOAT Arad, care filează rețeaua timișoreană ce acționează de ceva vreme în Arad, recrutându-și clienții din cluburi și mall-uri. Conform surselor  Special Arad, dealerul a fost supravegheat și interceptat pe tehnică specifică de mai multe luni, polițiștii antidrog  așteptând un moment prielnic pentru reținerea sa și predarea către procuror. Astăzi, el a fost dus de către procurorul DIICOT Dan Ilarie la judecător cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri de mare risc, iar magistratul-judecător i-a semnat mandatul de arestare pentru 29 de zile.


   

  UPDATE: Conform informațiilor furnizate presei de către  comisarul-șef Cosmin Popovici, „această arestare e o continuare a speței din martie…”  Șeful SCCOAT Arad se referă la cazul dat publicității pe 7 martie, 2014, când doi tineri au fost prinși, urmare a unei acțiuni derulate timp de 5 luni, în Timișoara, în timp ce încercau să vândă unui agent sub acoperire 1, 3 kilograme de cocaină „de pe Spania”…
  Iată știrea, așa cum a apărut ea pe fluxul din 7 martie:

  „Cei doi suspecţi, care au în jur de 35 de ani, au fost prinşi în flagrant în urma unei acţiuni organizate de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, sprijiniţi de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Arad şi SRI Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Potrivit procurorului de caz, Dan Ilarie, de la DIICOT Arad, cei doi suspecţi au fost monitorizaţi timp de cinci luni, existând informaţii că se ocupă cu aprovizionarea pieţelor de droguri din Arad şi Timişoara. Cei doi au fost prinşi în flagrant pe o stradă din Timişoara în timp ce tranzacţionau droguri. „Cocaina, în valoare de 135.000 de euro, a fost introdusă în ţară joi dimineaţă (6 martie, 2014 -n.n.), prin Punctul de trecere a frontierei Turnu, de către unul dintre suspecţi. El a adus drogurile din Spania şi urma să le plaseze celui de-al doilea suspect, ambii fiind prinşi în timpul tranzacţiei. Marfa era destinată aprovizionării pieţei negre din Arad şi Timişoara”, a declarat Ilarie”

  Primii suspecți ai rețelei au fost, deci, arestați atunci. Cel „căzut” marți, 9 septembrie, nu e ultimul…

  Presa timișoreană: „Traficant de cocaină, prins în flagrant de “Crima Organizată” Arad lângă casa unui interlop timişorean

  „Un investigator sub acoperire a cumpărat de mai multe ori de la P.N.R., în vârstă de 39 de ani cocaină, preţul plătit fiind de 100 de euro pentru un gram de drog. Sportivul de performanţă face parte dintr-o grupare de crimă organizată specializată în distribuţia de trafic de droguri de mare risc. La ultima tranzacţie, dealer-ul a venit cu 12 grame de cocaină, iar în momentul în care au intervenit poliţiştii a încercat să scape de marfă arucând-o. Flagrantul s-a realizat lângă locuinţa lui Alin Gherman, unul dintre cei mai cunoscuţi membrii ai lumii interlope timişorene” – scrie site-ul pressalert.ro


   

  UPDATE 2: Comunicatul de presă al Poliției:

  Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T.  au surprins în flagrant, în Timişoara, un bărbat, în timp ce ar fi încercat să comercializeze 15 grame de cocaină. Acesta a fost reţinut, iar ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile.
  La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Arad au surprins în flagrant, în municipiul Timişoara,  un bărbat, de 38 de ani, care avea asupra sa 15 grame de cocaină pe care ar fi încercat să le comercializeze.
  Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi făcut parte dintr-o grupare specializată în traficul de droguri de mare risc şi ar fi oferit spre vânzare droguri pe raza muncipiilor Arad şi Timişoara.
  Cel în cauză ar fi comercializat stupefiantele la preţul de 100 de euro doza, fiecare doză conţinând aproximativ 0,8 grame.
  Bărbatul a fost reţinut, iar în cursul zilei de 10 septembrie a.c., instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă  a acestuia pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.
  Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
  Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al S.R.I..

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.