Medic timișorean, în discuția cu premierul României, Ludovic Orban: „Cei de la Arad sunt niște eroi!

  de - | 26 octombrie 2020, 1:14 PM | Știri Arad

  1

  (foto: facebook Iustin Cionca)

  Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a avut sâmbătă o întrevedere cu caracter privat cu premierul României, Ludovic Orban, prezent în județul nostru pentru investirea noului primar al municipiului și a președintelui Consiliului Județean.

  Iustin Cionca a avut alături de el conducerea sistemului de sănătate publică din Arad, expunând premierului situația exactă determinată în județ de pandemia Covid-19. Au fost discutate greutățile și soluțiile găsite pentru evitarea blocării secțiilor de spital, deschiderea spitalului de campanie de la Expo, finanțarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, care a consumat aproximativ 1 milion de euro în fiecare lună, anul acesta, încercând să facă față pandemiei. Banii, folosiți pentru aparatură, echipamente și materiale de protecție, au fost alocați de Consiliul Județean, care însă nu mai are rezerve pentru susținerea în același ritm a cheltuielilor generate de pandemie

  Greutățile cu care se confruntă orașul nostru

  Nu în ultimul rând,  faptul că Aradul este un județ de graniță ridică probleme care în alte locuri din țară nu se întâlnesc. Cu toate acestea, deși numărul de îmbolnăviri este mare și în creștere, ca pretutindeni în Europa, Aradul nu este printre județele din țară cu cel mai mare număr de bolnavi, iar medicii arădeni reușesc să performeze în cazul unor pacienți vârstnici sau chiar cu probleme deosebite de sănătate. În acest context, din staff-ul premierului s-a precizat faptul că, în dimineața aceleiași zile, la o întâlnire de lucru cu reprezentanții sistemului medical de la Timișoara, premierului i s-a declarat că: „Cei de la Arad sunt niște eroi”, pentru că gestionează o situație complexă și țin lucrurile sub control.

  Discuții pentru fonduri suplimentare în ceea ce privește sistemul sanitar

  La sfârșitul discuției de sâmbătă, președintele Iustin Cionca a solicitat prefectului Gheorghe Stoian, prezent la întrevedere, să înainteze la București o cerere de asigurare a fondurilor necesare Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Cei de la Arad sunt niște eroi” … probabil că se referă la colegii doctori, asistente, … și restul stafului direct implicat și nu la hahalerele politice ce și-au demostrat INCOMPETENȚA cu vârf și îndesat, de la începutul acestei situații speciale. Că tot timpul au fost pe „teren” în fața obiectivelor camerelor de fotografiat și de televiziune or fi convins doar pe unii proști de dau în gropi. Și din păcate avem destui din ăștia în orașul nostru!!!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.