joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bătaia din parcarea de la Atrium. În loc să-și înceapă prima zi de rezidențiat ca medic la Arad, un tânăr, bătut cu sălbăticie, a ajuns în spital ca victimă

  de Mihai Todoca | 1 martie 2023, 2:37 PM | Știri Arad | Topic special

  3

  (foto: Arhivă)

  Întâmplarea care a avut loc ieri, în jurul orei 17:00, ne-a fost povestită de unchiul tânărului, un om de afaceri din Arad, care a primit un telefon de la victimă: „Haide, salvează-mă! Sunt bătut crunt”. Cu puținele cuvinte pe care le-a mai putut rosti, victima de 28 de ani, care azi trebuia să-și înceapă prima zi de rezidențiat ca medic la Spitalul Municipal, i-a povestit unchiului său de ce a ajuns să fie bătut cu sălbăticie și lăsat într-o baltă de sânge în propria mașină.

  Motivul a fost pe cât de simplu, pe atât de stupid: nu i-ar fi cedat trecerea unui alt șofer, care dorea să intre pe drumul care face accesul către parcarea de la mall. Agresorul venea dinspre Gară, victima dinspre UTA, iar la semafor s-a produs neînțelegerea. Pentru că atât a fost, o simplă neînțelegere.

  Bătut și lăsat într-o baltă de sânge în propria mașină

  Conform celor spuse de victimă, agresorul s-a dat jos din mașină și a venit către mașina sa. Nedorind să intre în conflict, victima și-a văzut de drum, mergând cu mașina mai departe pentru a găsi un loc de parcare.  A ajuns la etajul B3 din parcare, dar nu a mai apucat să se dea jos din mașină. Agresorul l-a urmărit, a oprit mașina și s-a dus către tânărul medic , după care a început să-l lovească  cu violență.

  După ce a considerat că pedeapsa este pe măsura greșelii, acesta a închis portiera mașinii, lăsându-și victima să agonizeze. Speriat, bătut crunt și aproape vorbind, victima a reușit să-și sune unchiul care a ajuns la locul faptei. Acesta a sunat imediat la 112.

  „Putea să moară. Cine știe când îl găseam”

  Ne-a spus unchiul victimei care este îngrozit de ceea ce i s-a putut întâmpla nepotului lui. „Și eu am copii acasă, nu înțeleg cum l-a putut lovi așa și dintr-un motiv atât de stupid. Este incredibil unde am ajuns. Azi trebuia să-și înceapă munca de rezidențiat ca medic la spital. Este un tânăr care și-a dedicat ființa salvării de vieți omenești, iar acum uite unde a ajuns. Nu se poate așa ceva!

  Am ajuns la el, abia mai vorbea. Am sunat imediat la 112, a venit salvarea și un echipaj de la Jandarmerie. Au venit și bodyguarzi de la mall, s-au comportat în regulă. Atât că nu știu nimic de camere, dacă sunt, dacă nu sunt, ce se pate vedea pe ele, pentru că nu vom lăsa această întâmplare să dispară”.

  Azi trebuia să fie medic, a ajuns pacient la Timișoara

  Victima a ajuns la Spitalul Județean Arad cu politraumatisme în zona capului și traumatisme de piramidă nazală. Aici s-a luat decizia de a-l transfera la Timișoara la secția de maxilo-facială, unde în prezent este ținut sub observație avându-se în vedere chiar supunerea tânărului la o operație, rănile suferite fiind destul de grave.

  Găsirea agresorului, facilitată de camerele de supraveghere

  Cum spuneam, un echipaj de la Jandarmerie a ajuns la fața locului și a vorbit cu cei prezenți, încercând să afle cât mai multe detalii. Conform celor transmise de Jandarmeria Arad „Echipajul de jandarmerie aflat în serviciu s-a deplasat de urgență la fața locului unde bărbatul agresat era preluat de un echipaj medical pentru acordarea îngrijirilor medicale. Acesta a fost transportat la U.P.U Arad în vederea continuării investigațiilor medicale. Agresorul nu se mai afla la fața locului. Jandarmii întocmesc acte de sesizare. Acestea vor fi predate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor și identificării agresorului”. 

  În parcarea de la Atrium, din fericire, există camere de supraveghere care ar putea duce la identificarea mașinii și respectiv a agresorului. Cum era de așteptat, conducerea Atrium este deschisă la colaborarea cu autoritățile abilitate.

  Momentan, IPJ Arad nu se află în posesia actelor de sesizare, acestea fiind întocmite de către Jandarmerie, întrucât ei au răspuns la apel, însă este aproape sigur că polițiștii arădeni, o dată ce le vor avea, vor deschide un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

  „Dreptate! Atât ne dorim”

  Adică ceea ce este normal, am spune noi. Asta își doresc apropiații victimei.  Nu putem sta deoparte, ignorând faptele de violență ce au loc într-o societate, pe care o credem ca fiind una dezvoltată, pentru că nu ne este garantată siguranța niciunuia dintre noi. Având în vedere câți arădeni se duc să-și petreacă timpul la mall, putea fi oricare dintre noi. Ieri a fost un tânăr medic, mâine poate fi un vecin de-al nostru, poimâine chiar noi, iar aceste lucruri trebuiesc pedepsite. Nu pot fi trecute ușor cu vederea, diseminate în spațiul public, într-un scurt comunicat care conțin câteva cuvinte dezumanizând victima și reducând-o la o simplă statistică.

  Toți cei care au fost acolo, bodyguarzii de la Atrium, jandarmii, cadrele medicale au fost oameni. Și-au făcut treaba, nu am ce să le reproșez. Un jandarm a stat patru ore peste program cu noi, ce să mai zic? Am depus o plângere la Parchet, prin avocat, chiar în această dimineață. Nu cerem nimic altceva decât ca organele abilitate să-și facă datoria, ne-a mai spus unchiul tânărului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Zici că suntem în vestul sălbatic ! Un asemenea bătăuş ar trebui pedepsit exemplar pentru a fi exemplu şi pentru alţi asemenea viteji inculţi şi violenţi. Îmi pare rău de tânărul medic şi-i doresc însănătoşire cât mai rapidă iar bătăuşului cel puţin 5-6 ani de domiciliu forţat pe 6 Vânători unde va primi şi el corecţii aşa cum cum le-a aplicat tânărului.

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.