Medic în 20 de minute! Experiment Digi, filmat cu camera ascunsă

  de - | 28 februarie 2019, 7:34 PM | Naţional

  1

  (foto: Captură video)

  20 de minute. Atât durează să obții o ștampilă de medic. Prețul e modic – 91 de lei. Nu ți se cere niciun act oficial. După ce cumperi și un top de rețete, poți să eliberezi prescripţii medicale cu medicamente care nu pot fi cumpărate fără indicaţie medicală. Urmăriți un experiment jurnalistic Digi24, cu camera ascunsă, care scoate în evidență slăbiciunile sistemului medical românesc.

  La finalul experimentului, am fost la Ministerul Sănătății, pentru a vedea care e punctul de vedere ministrului Sorina Pintea. I-am predat ștampila și rețeta.

  Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Da, are și cod de parafă… O să vă rog să-mi permiteți să sesisez Direcția de Sănătate Publică să verifice la acel centru de ștampile, care sunt documentele care stau la baza eliberării acestei ștampile. (…) Aș putea spune că suntem la faza No comment. Avem reguli, avem proceduri, avem tot ceea ce trebuie, important e să le respectăm. Mi se pare de noaptea minții, pe cuvânt. După tot ceea ce s-a întâmplat, după toate problemele, pentru că media le-a prezentat intens, să faci așa ceva… mi se pare… Da… Mi se pare extrem, extrem de grav!

  Eliberarea unor astfel de ștampile în această manieră nu este un fenomen, susţin autorităţile. Există şi centre care cer documente oficiale cu codul de parafă eliberat de DSP.

  Vezi video AICI

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.