vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Medalie de argint în Superliga de șah pentru clubul arădean Vados! Arădenii au ratat titlul național în ultima rundă

  de Dan Lazăr | 29 septembrie 2022, 7:12 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  Superliga Națională de șah s-a încheiat joi la Oradea, Șah Club Vados Arad obținând titlul de vicecampioană, înregistrând șapte succese, o remiză și un eșec.

  Arădenii lui Alin Câmpeanu au acumulat 15 puncte, fiind întrecuți în ierarhie doar de marea favorită, CSU ASE București (16 puncte), și asta în ultima rundă, când bucureștenii au câștigat meciul direct cu scorul de 3,5 – 2,5, în urma a cinci partide încheiate remiză și a unui eșec arădean la masa 6. Pe podium a mai terminat și Politehnica Iași (12 pct.), cea care a produs surpriza depășind echipa din București și oferind Aradului șansa de a menține aurul pe Mureș.

  După remiza din prima etapă, 3-3 cu Medicina Timișoara, reprezentanta Aradului a depășit pe: Șah Club Oltenia Craiova (scor 5,5 – 0,5), Smart Galați (3,5 – 2,5), Politehnica Iași (3,5 – 2,5), Șah Club Municipal Baia Mare (4 – 2), CS Victoria-Sparta Techirghiol (3,5 – 2,5), CS UV Timișoara (4-2) și CSU Târgoviște (5-1).

  Echipa arădeană i-a avut la mese pe: Thai Dai van Nguyen – de origine vietnameză dar născut la Praga și component al naționalei Cehiei -, Dieter Nisipeanu – fost campion european si semifinalist de Cupa Mondială -, Leon Luke Mendonca (un indian în vârstă de doar 15 ani -, Samuel-Timotei Ghimpu, Alin Berescu, Alexandru David și Mircea Talu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.