duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Meci de infarct al Farului cu Urartu. Constănțenii au întors meciul de la 0-2 la 3-2 în retur

  de Mihai Todoca | 3 august 2023, 9:18 PM | Sport

  0

  (foto: captură video Prima Sport)

  Aflată deja la al 4-lea meci în cupele europene, Farul a arătat că a învățat ceva din precedentele întâlniri, revenind spectaculos de la 0-2 la 3-2 în returul cu Urartu, în turul II al Conference League.

  Avantajul obținut greu în tur, contra campioanei Armeniei, când Mazilu și Larie au întors rezultatul cu două goluri în prelungirile primei reprize, respectiv ale partidei, au fost anulate rapid de Urartu. Anatwi a șutat de la 20 de metri cu efect și mingea l-a păcălit pe nefericitul Aioani. 1-0 după doar 11 minute, egal la general.

  Exasperat, Gică Hagi a făcut două schimbări încă din minutul 30, Rivaldinho și Artean luând locul lui Grameni și Benchaib, însă brazilianul l-a făcut să se ia cu mâinile de cap câteva minute mai târziu, după ce a nu a fost în stare să trimită mingea în poarta goală, ce-i drept, din unghi! A fost singura zvâcnire a Farului în prima repriză! Au fost 45 de minute catastrofale, dominate de la un cap la altul de armeni și încheiate doar cu 1-0.

  Salvatorul Alibec
  Repriza a doua a început în aceeași notă. Urartu a majorat diferența la 2-0, după o altă serie de erori ale defensivei campioanei României, cu Artean și Aioani în roluri principale. Sabua a profitat de cadourile băieților noștri și a dublat avantajul gazdelor după doar două minute de la reluare.

  Farul s-a trezit grație lui Denis Alibec, care a executat un corner, un adversar a deviat balonul până la picioarele lui Nedelcu, care a dat semnul revenirii, înscriind din apropiere, în minutul 53. Iar 4 minute mai târziu a venit chiar egalarea, după ce elevii lui Gică Hagi au ținut să arate că nu au uitat fotbalul: Adrian Mazilu a trimis o pasă măiastră peste defensiva adversă, iar Alibec n-a iertat din 7 metri: 2-2 și Farul avea din nou speranțe pentru turul III al Conference League.

  Cu gazdele căzute fizic și psihic, constănțenii puteau rezolva partida în minutele următoare. Însă Alibec, Tudor Băluță, Artean, Kiki sau Mazilu au trecut pe lângă gol, lăsând suspansul spre finalul partidei. Iar ocaziile ratate au fost cât pe ce să fie răzbunate de armeni, care puteau înscrie cu cinci minute înainte de sfârșitul partidei, dar Maksimenko a fost blocat decisiv de Sârbu.

  Abia în prelungiri a răsuflat ușurată delegația campioanei. Alibec a punctat pentru 2-3, după o lansare în adâncime a lui Băluță. Echipa lui Gică Hagi va juca în turul III preliminar al Conference League cu Flora Tallinn, din Estonia, pe 10 și 17 august.

  Sursa: adevărul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.