McQueen, varză, cartofi și alți demoni la Cinema Arta, în weekend





Deși probabilitatea este din ce în ce mai mare ca cinematograful Arta să-și deschidă în curând și ușile spre sala de cinema, nu doar porțile spre grădina de vară, în luna septembrie vom avea încă parte, în preponderență, de proiecții în aer liber. Weekendul următor revin pe marele ecran două documentare care au mai fost proiectate la „Arta” anul trecut, „McQueen” și „Varză, cartofi și alți demoni”.
Intrarea, pentru ambele filme, va fi liberă, în limita locurilor disponibile în grădina de vară, pe baza de rezervare la telefon 0257/280526 (luni-joi între orele 8-17, vineri între orele 8-14) sau [email protected].
Multe tractoare, puțin pământ; multă varză, puțini clienți
Filmul de vineri (ora 21:00), „Varză, cartofi și alți demoni”, este un documentar românesc ce ne trimite direct în localitatea Lungulețu, să vedem cum stă treaba cu agricultura românească și cât de bine se vinde varza sau cartoful. Șerban Georgescu, regizorul documentarului, decide să petreacă un an în această comunitate paradoxală, ca să înțeleagă care-i faza cu cartofii și varza, principalii demonii ai locuitorilor satului Lungulețu. Îl descoperă pe George, singurul țăran care pune varza la murat și ia un hectar de pământ de la el. Așa începe aventura. De ce nu le iese țăranilor cu varza? Află ce nu merge în satul românesc.
„Când creez o colecție, vreau să provoc extaz, fiori pe șira spinării. Vreau infarct. Vreau ambulanțe”
Filmul de sâmbătă (ora 21:00), „McQueen”, este povestea vieții designerului Alexander McQueen, un adevărat basm modern cu nuanțe gotice. Prin interviuri exclusive cu membri ai familiei sale și prieteni apropiați, filmări de arhivă recuperate, imagini inedite și o coloană sonoră rafinată, regizorii Ian Bonhôte și Peter Ettedgui îi dezvăluie viața, cariera și măiestria. Oglindind frumusețea sălbatică, îndrăzneala și vivacitatea creațiilor lui, filmul este o revelație a lumii interioare a designerului, definită de lupta cu proprii demoni, dar și de talentul ieșit din comun, un tribut adus acestui geniu tranșant, fascinant și cu o profundă influență în modă.
Născut într-un mediu modest, în Londra, în 1969, Lee Alexander McQueen și-a descoperit pasiunea pentru design vestimentar încă din adolescență. A fost designer-șef la Givenchy, dar și-a fondat și propria marcă haute couture – Alexander McQueen. Succesul său în lumea modei i-a adus de 4 ori premiul „Designerul Britanic al Anului” și „Designerul Internațional al Anului 2003”. Colecțiile sale provocatoare i-au câștigat renumele de „copil teribil” al haute couture.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)